Re: Peuramaan FT:llä gamebook käytössä - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluPeuramaan FT:llä gamebook käytössäRe: Peuramaan FT:llä gamebook käytössä

#200525 Ilmoita asiaton viesti

Toi mailavalinta ja siitä tietäminen on aika kaksipiippuinen juttu ja se milloin se on neuvo ja milloin ei. Jonkun kerran kun on kohdalle sattunut olen kädinä joutunut puuttumaan asiaan vuosien varrella, on nimittäin joutunut sanomaan että jos vastaat kysymykseen tai ilmaistuun oletukseen se voidaan tulkita sääntäjen vastiseksi neuvoksi. Toinen asia on sitten se miten kysymys asetellaan ja mitä siihen vastataan. Siitä voi olla hyötyä, mutta ihan yhtälailla siitä voi olla haittaa. Mun mielestä olisi parasta jos koko mailavalinnan kertominen neuvona poistettasiin säännöistä. Sen verran veteenpiirretty viiva se on. siis kyllähän sen näkee aika selvästi esim kaverin bägistä, tai kun tiiboksiin tullaan kahdella- kolmella mailalla mikä sieltä puuttuu tai kun kaverin bägissä on Draiveri, spooni ja hybridi niin ei niitä voi olla erottamatta. kun nyt sitten pelataan esim aika samanlaisella tasolla niin ei ne valinnat heitä kuin +-1 mailaa riippuen paljon enemmän siitä millaista lyöntiä kaveri vetää. Kertaakaan en ole nähnyt että mailaa lähdettäisiin vaihtamaan kaverin lyönnin jälkeen vaan kyllä ne on ollut sitä mihin pelaaja itse on päätynyt, olkoonkin kädi tai ei. Monta kertaa olen kysynyt lyöntien jälkeen millä löit ja aina se on ollut sama kuin mihin meilläkin on päädytty.

Laitetaanpa esimerkkejä elävästä elämästä::
1. Kaverin pallo on kuusen oksien alla 130 metriä lipusta, toinen kysyy millä hitolla sä meinaat tuolta lyödä, kaveri vastaa vedän matalan r3 tai sponella. Kysyjä ei ole kuusien oksien alla vaan samassa mitassa estettömässä paikassa kohti lippua. Mielestäni mailan kysyminen ei tuossa tilanteessa voi mitenkään olla neuvon kysyminen omaa lyöntiä silmällä pitäen vaan vain uteliasiuutta miten aikoo selvitä hankalasta tilanteesta. Ihan luonnollista normaalia pelaajien välistä keskustelua josta ei ole hyötyä kummalekkaan. Toki kerrottin mailavalinta.

2. Kavereiden pallot ovat suurinpiirtein samoissa paikoissa ison kuusen takana. 150 metriä lipulle. Metrin kauempana lyö ensin. Lähempänä oleva toteaa saitsä r7:lla noin hyvin ton kuusen yli johon vastus oli joo. Nyt ollaan varmaan siinä ja siinä oliko kyse neuvon kysymisestä ja neuvon antamisesta. Takana oleva kaveri kuitenkin sanoo, mulla on r8 ja sillä veti, kumpikin melko yhtä hyvin. en katsonut asiaa neuvoksi, mutta huomautin ettei mailavalinnosita kannata puhua ennen lyöntiä, voi tulla rankkuja. Jos toinen olisi lähtenyt tuon perusteella vaihtamaan mailaa, olisin soittanut tuomarille. Eli kyseessä erilaiset lyönnit kuusen ylittämiseksi, mailavalinta oli kummallakin selvillä ennen lyöntiä. Ei neuvo.

3. Tuuliset olosuhteet ja lipulle 200+ eikä vielä kukaan tiedä tarkkaa mittaa lipulle kun ei olla lähelläkään tiiboksia. Yksi kaveri sanoo mikäköhän mailasetti pitäisi ottaa mukaan. toinen sanoo että mulla on r5, r4 ja r3. No sielllä tiiboksissa sitten näkee kyllä millä mailalla eka lyö loogisesti pääätellen mikä puuttuu ja mihin se päätyy, tosin kukaan ei vaihtanut kädessä olevaa mailaa etäisyyden mittamisen jälkeen. Mielestäni ei neuvo johon olisi pitänyt puuttua.

Tämä on siis elävää elämää siellä kierroksella ja jos joku voi sanoa että noihin olisi pitänyt puuttua niin sitten jatkossa olen tarkempi. Toisaalta koko mailavalinta neuvona pitäisi poistaa, onhan sen jälkeen tulleet esim etäisyysmittarit joiden perusteella se maila valitaan, ei pelkkään arvioon kuten historiallisina aikoina jolloin sillä oli varmaankin suurempi merkitys päätöksien tekoon. En oikein usko että tuota viimeeksi mainittua on osattu ottaa huomioon sääntöjä uudistettaessa. Nuo huippuammattilaiset tuskin välittävät millä kaveri lyö vaikka kysyisikin uteliaisuudesta. kyllä ne tietää mistä ja millaisella lyönnillä se pallo laitetaan peliin.