Re: Pelissä oleva pallo / varapallo - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPelissä oleva pallo / varapalloRe: Pelissä oleva pallo / varapallo

#287101 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (10.6.2010 20:27:08)

aakoo64 kirjoitti: (10.6.2010 18:35:02)
[
Yritä nyt jotenkin ymmärtää, että ainakaan tässä tapauksessa pelaaja ei vielä ollut ehtinyt etsimään alkuperäistä palloaan puuhasteltuaan varapallon ja sitä korvaavien pallojen kanssa. Minkäs teet, jos alkuperäinen avaus on ollut tosi pitkä ja myöhemmät lyönnit paljon lyhyempiä. Silloin ollaan oltu vielä koko ajan kauempana lipusta kuin alkuperäinen pallo, jolloin varapalloa ja sitä korvaavia on pitänyt pelata eteenpäin. Sitä eivät säännöt ja niiden henki tietenkään hyväksy, että vain odottelisi muiden etsivän omaa palloaan. KL:n esittämän deccarin 27-2a/4 pitäisi kyllä olla tähän tapaukseen aika lailla tyhjentävä.

Onhan se helppo sanoa jälkeenpäin ulkopuolelta, että nopeammin olisi päässyt menemällä heti etsimään alkuperäistä palloa. Tai että pelikaverit olisivat voineet odotellessaan etsiä alkuperäistä palloa, vaikka sitä etsintää siis tarkkaan ottaen ei sääntöjen mukaan etsinnän viiteen minuuttiin luetakaan.

Mutta kun luet viestin #5, ymmärrät mistä kirjoitan. Muut olivat jo etsineet tuon 5 minuuttia ja jos tuota sääntöä noin tulkittaisiin, voisi pelaaja aina ruveta touhuamaan ihan mitä vaan ja saada alkuperäisen pallon etsinnälle aikaa vaikkapa 15 minuuttia.

Mä kyllä luin, mutta en silti käsitä, miten pelaaja saa 15 minuuttia aikaa etsiä palloaan. Mä oon aina lukenut säännöistä, että pelaaja saa etsiä vaan 5 minuuttia, mutta tietenkin, jos lasketaan kaikkien ryhmäläisten, vastustajien ja joukkuetovereiden etsinnät yhteen, voidaan tulla jopa siihen tulokseen, että palloa on etsitty 20 tai jopa 40 minuuttia.