Re: Pelissä oleva pallo / varapallo - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPelissä oleva pallo / varapalloRe: Pelissä oleva pallo / varapallo

#287049 Ilmoita asiaton viesti

4par kirjoitti: (9.6.2010 10:02:46)
Eilisessä kisassa tapahtunutta:
1 A lyö avauksen pitkälle metsään, sen arvellaan olevan ulkona
3 A pelaa varapallon
5 varapallolle mentäessä sen todetaan olevan ulkona, A palaa lyömään uuden pallon, joka menee ulos
7 A lyö uuden pallon, joka menee hankalaan paikkaa puun juureen
9 A toimii pelaamattoman paikan mukaan ja lyö pallonsa väylälle
10 A lyö pallonsa viheriön takaosaan

*Tässä vaiheessa A:n pallo on lähempänä lippua kuin avauksessa lyöty ensimmäinen pallo. Aikaa operaatioon on kulunut 10 – 15 min. A ei ole osallistunut alkuperäisen pallon etsintään.

Peliryhmän marssiessa viheriölle, A ilmoittaa menevänsä katsomaan avauspalloa, löytää sen parin minuutin etsimisen jälkeen metsästä (ei ulkona) ja lyön onnistuneen pelastuslyönnin viheriön läheisyyteen. A:n mielestä tämä löytynyt pallo on hänen pelipallonsa, mutta muiden mielestä hänen pelipallonsa on aiemmin viheriölle lyöty pallo. A tyytyy tähän näkemykseen, nostaa löytämänsä pallon ja pelaa viheriöllä olevan pallon reikään; korttiin merkitään 14 lyöntiä.

Tuliko A:n ykköspallosta (kaikesta sähläämisestä huolimatta) pelipallo hänen löydettyään sen? Saiko A väylältä ollenkaan tuosta nostettuaan ykköspallon? Jos A olisi epätietoisena menettelytavoista halunnut pelata tuloksen kahdella pallolla, missä vaiheessa hänen olisi pitänyt ilmoittaa aikeestaan?

Mihin sääntöön muut perustivat tulkintansa, että alkuperäistä palloa ei saa pelata? A on ilmoittanut pelaavansa varapallon. Varapallo muuttuu pelipalloksi, kun sitä pelataan ensimmäisen pallon oletettua paikkaa lähempänä reikää tai kun ensimmäisen pallon etsimiseen on käytetty viisi minuuttia. Tässä tapauksessa kumpikaan ehdoista ei täyttynyt, joten ensimmäisellä pallolla olisi pitänyt jatkaa.