Re: Pelilinjasta - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPelilinjastaRe: Pelilinjasta

#277599 Ilmoita asiaton viesti
PG

Yhteenveto

KL (viesti 1): Miten tuomitset tilanteen ja perustelet ratkaisusi?

KL:n ja työryhmän ratkaisu ja perustelu (viesti 17): Ei rangaistusta säännön hengen mukaisesti.

R&A:n ratkaisu (viesti 17): Kaksi rangaistuslyöntiä säännön 8-2a rikkomisesta.

Oma ratkaisuni (viesti 6): Kaksi rangaistuslyöntiä säännön 8-2a rikkomisesta.

Perusteluni (viesti 6): Säännöissä sanotaan selvästi: ’Pelaaja ei saa sijoittaa ketään pelilinjalle tai sen lähelle tai tämän linjan jatkeelle reiän taakse, kun pelaaja lyö’.

Lisäperusteluni (viesti 10): Turvallisuus. Olisi aika absurdia, jos pelaajalla olisi oikein sääntöjen sallima oikeus lyödä ketä tahansa kohti, mikäli hän vain on horisontin takana näkymättömissä.

KL (viesti 17): Vaikka säännön tarkoitus on selvä, niin R&A on asiasta ottanut tällaisen kannan.

PG (viestin 26 tarkoitus tiivistettynä): Sääntö ja säännön tarkoitus on selvä. SIKSI R&A on ottanut tällaisen kannan.

Mielestäni säännön 8-2a kielto ja siihen rinnastettava säännön 14-2b kielto perustuvat ensisijaisesti turvallisuusnäkökohtiin. (Mitä hyötyä lyönnin aikana pelilinjalla tai sen jatkeella seisoskelevista olisi pelaajalle?)

8-2a. Muualla kuin viheriöllä voi kuka tahansa osoittaa pelaajalle pelilinjan. Kuitenkaan pelaaja ei saa sijoittaa ketään pelilinjalle tai sen lähelle tai tämän linjan jatkeelle reiän taakse, kun pelaaja lyö. (Huom. Pelilinjan osoittaminen ja pelilinjalle sijoittaminen ovat selvästi kaksi toisistaan erilleen irrotettua asiaa. Huom. Ei poikkeusta.)

14-2b. Pelaaja ei saa lyödä, jos hänen mailapoikansa, joukkuetoveri tai tämän mailapoika on asettautunut pelilinjan tai puttauslinjan jatkeelle tai sen lähelle pallon taakse. Poikkeus: Rangaistusta ei seuraa, jos jne.

Selvää tekstiä. Sääntöjen 8-2a ja 14-2b henki on sama. Aivan sama, kumartuuko pelilinjaa osoittava kädi pelilinjalle pelaajan näkymättömiin vai vetääkö pelaaja lyönnin ajaksi lipan silmilleen vai sulkeeko silmänsä, jotta ei näkisi kädiään pelilinjalla tai pallon takana pelilinjan jatkeella. Nämä toimenpiteet eivät kädiä kielletystä paikasta poista, mutta kasvattavat turvallisuusriskiä.