Re: Pelilinjasta - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPelilinjastaRe: Pelilinjasta

#277590 Ilmoita asiaton viesti
MOD Q8
Moderaattori

KL kirjoitti: (18.11.2012 22:16:13)
Anywhere on the course on lyhyt ja ytimekäs tapa kertoa, että lipputankoa saa huoltaa oli pelaajan pallo sitten viheriöllä, forella, raffissa tai esteessä. En ymmärrä miten se muka tarkoittaisi jotakin näkymättömissä olevaa kummun takaista maastoa erikseen.

Aiempi esimerkkini oli mielestäni riittävän selkeä. Kuten usein joudutaan tekemään, niin tässäkin pitää kysellä motiivien perään ja sen jälkeen alkaa soveltaa sääntöjä. Reiän paikan osoittaminen tuskin on kovin tarpeellista lyötäessä palloa vaikkapa sadasta metristä, mutta pelilinjan osoittaminen on varsin tarpeen, jos viheriö on näkymättömissä. Reiän paikan osoittaminen siis tarkoittaa nimenomaan sen viheriöllä olevan kolon paikan osoittamista, ei pelilinjan osoittamista. Tätä ohjenuoraa noudattaen pääsee ainakin kalkkiviivoille, ellei peräti maaliin asti.

Anywhere tarkoittaa missä vain, myös etäisyyden suhteen. Kyllä ainakin ammattilaisille tuo 100 metriä on sellainen matka, että reiän tarkka paikka on hyvä tietää. Sehän ei tarkoita, että pelilinja sitä kohti menee. Mielenkiintoista, että sääntöihin olisi jätetty näinkin tulkinnanvarainen kohta.