Re: Pelikaverin maila päätyy bägiini - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPelikaverin maila päätyy bägiiniRe: Pelikaverin maila päätyy bägiini

#287315 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

pjs kirjoitti: (14.5.2010 12:56:53)
Dec 4-4a/5 selittää tilannetta. Myös esim 4-4a/3 ja 4-4a/4 tuovat säännön filosofian esille.

Olennaista on miksi laitat mailat bägiisi, ja osittain onko se tehty ennen kierroksen alkamista. Säännön tarkoituksena ei ole, ettei esim jonkun kentälle unohtamia mailoja saisi bägissään kantaa klubitalolle, kunhan niitä ei käytä. Vaikka löydetty maila olisi samanmerkkinen kuin oma, ei pelkästään sen kantamisesta seuraisi rangaistusta.

Joten vastaus on:
1) ei rangaistusta.
2) ei rangaistusta.
3) ei rangaistusta.
4) kahden lyönnin rangaistus (4-4 yleisrangaistus, dec 4-4a/5)
5) jos sitä ei ole käytetty, ei rangaistusta. Jos on käytetty, saa vähintään 2 lyönnin rangaistuksen. Kimurantimpi tilanne tulee siitä, saako 2 lisärankkua seuraavalla reiällä jos a) ei käytä mailaa tai, b) käyttää sitä samaa mailaan toistamiseen.

5):n jatkokysymykseen säännöt ja dekkarit ovat vähän epäselviä joten en osaa antaa varmaa vastausta.
’At any breach occurred’ ja Dec 4-4a/5 yleisfilosofiasta päättelisin kuitenkin, että lisärangaistuksia seuraavilla rei-illä ei saisi jos mailaa ei käytä uudestaan.

Hyvää tietoa asiasta. Parhaiten hankaluuksilta välttyy mailamäärän ollessa enemmän kuin 14 sillä, että välittömästi kertoo pelikavereille asian ja kertoo myös sen, mitä mailoja ei tule käyttämään kierroksen aikana eikä niitä myöskään käytä. Säännön tarkoitus ei voi olla se, että kaverin unohtama maila pitää heittää jorpakkoon. Eikä omaakaan mailaa tarvitse heittää jorpakkoon, kunhan ennen pallon laittamista peliin varmistaa sen, että käytettäviä mailoja on enintään 14. Ian Woosnamin tapaus on kuuluisa. Kaksi rankkua tuli, kun hän vasta avauksen jälkeen huomasi caddien jättämän ylimääräisen draiverin bägissä ja heitti sen pitkin mäkeä. Oli varmaan kiva mennä pallolle ja todeta, että nyt lähtee neljäs.