Re: Pelaamisvaihtoehtoja kaikille - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPelaamisvaihtoehtoja kaikilleRe: Pelaamisvaihtoehtoja kaikille

#450071 Ilmoita asiaton viesti

Chip Greenside kirjoitti: (5.12.2010 11:48:54)

Hörhö kirjoitti: (5.12.2010 10:28:34)

Chip Greenside kirjoitti: (5.12.2010 9:13:55)

Hörhö kirjoitti: (4.12.2010 12:52:28)

Rauski kirjoitti: (4.12.2010 11:26:40)
Mä en nyt ole ihan varma mistä seniori-iästä parissa viestissä puhuttiin, mutta korostettakoon ettei se ole 55+ ikä vaan 70+ikä.

Tämä oli Rauski hyvä huomautus, sillä itse hieman ihmettelin sitä, miksi tässä ketjussa nuo 70+-ryhmään kuuluvat ihmiset joutuvat kritiikin kohteeksi. Tämä on kuitenkin hyvin pieni pelaajaryhmä, joka käsittääkseni pelaa suhteellisen vähän kierroksia yleensä ruuhka-ajan ulkopuolella.

Sen sijaan nuorempien seniorien osalta olen aina ihmetellyt sitä, millä perusteella heidän tulisi saada alennusta yhtään mistään. Tulojen alentuminen ei voi olla mikään peruste alennuksille, sillä veikkaan heillä olevan omasuutta ja tuloje enemmän kuin golfkentällä pelaavilla keskimäärin. Sekään seikka, että he pelaisivat arkisin päiväaikaan ei voi olla peruste, koska monesti kentällä tuntuu olevan sama ongelma kuin kaupoissa ja pankeissa: eläkeläiset haluavat asioida muiden lounasaikaan ja silloin, kun liikkeellä on muitakin ihmisiä. Jos normieläkeläisille halutaan alennuksia, tulisi silloin heidän peliaika rajoittaa niihin hetkiin, milloin kentällä ei ole normaalihintaista väkeä.

Se lienee väistämätöntä, että seniorien edut suhteessa muihin tulevat kasvamaan, sillä seniorien suhteellinen määrä golfyhteisöissä on kovassa kasvussa. Aika näyttää, mikä on seniorien epäitsekkyyden määrä ja mikä merkitys sillä on golfin tulevaisuudelle.

Äärimmäisyyteen vietyä asenteellisuutta koko kirjoitus aikaisemmin fiksuna pitämältäni nimimerkiltä. Kertonet hyvä Hörhö, mihinkä hetkiin tulisi mielestäsi rajoittaa kaikkein suurimmilla alennuksilla pelaavien junioreiden peliaika, jotta nämä eivät olisi hankaloittamassa normaalihintaisen väen pelaamista?

Selvyyden vuoksi kerron, että pelaan normaalilla hinnalla ja olen jo viime kaudella luopunut kaikesta kortti- ja pelilippupelaamisesta vierailla kentillä. Mikäli nämä hörhöilevät asenteet (joita on havaittavissa omalla kotikentällänikin) vielä lisääntyvät, niin luovun myös talkootöistä.

Itse en pidä tuota ’äärimmäisyyteen vietynä asenteellisuutena’. Mikä siinä on sellaista? Omasta mielestäni se on enemmänkin objektiivista kritiikkiä. Millä perusteella juuri eläkeläisten pitäisi saada alennusta golf-pelaamisesta?

Katson aina suurella ilolla, kun näen junioreita pelaamassa kentällä tai treenaamassa harjoitusalueella.

Jos lajille halutaan jonkinlaista jatkuvuutta, on junioripelaamista helpotettava mahdollisimman paljon, sekä aloittamiskynnystä alennettava.

Ihan mielelläni kuulisin perusteluita sille, miksi senioreilla pitäisi olla alempia maksuja muihin verrattuna ja miksi junioriurheilua ei pitäisi tukea?

Erilaiset eläkeläisalennukset (mm. junaliput, erilaisten tapahtumien pääsyliput ym.) ovat lähtökohtaisesti perusteuneet siihen, että eläkeläiset ovat vähävaraisia, eikä heillä muuten olisi varaa nauttia ko. hyödykkeistä. Itse en näe, että golfin osalta olisi tämänkaltaista tilannetta olemassa.

On täysin selvää, että kaikki eläkeläiset eivät ole vähävaraisia. Aivan sama tilanne koskee junioreita, joiden vanhemmat ovat varmasti keskimääräistä hyvätuloisempia. Mikäli alennuksia ylipäätään myönnetään, niin pitäisikö käyttöön ottaa yksilöllinen maksujärjestelmä, jossa alennuksia myönnetään erillisen hakemuksen perusteella ja alennusperusteena olisi varallisuusasema?

Väität, että eläkeläiset hoitavat asioitaan juuri lounasaikaan pankeissa ja kaupoissa. Väite on lähinnä huvittava. Eläkeläiset asioivat kaupoissa ja pankeissa silloin kun se heille sopii, eivätkä sovita asiointiaan juuri noihin aikoihin. Uskon asian olevan pikemminkin päinvastoin.

Vaikka katsotkin suurella ilolla junioreiden toimintaa kentillä, niin se ei voi olla peruste alennuksella pelaamiseen.

Meillä on ainakin ongelma se, ettäjunioreiden ainut harrastus ei suinkaan ole golf. Me kilpailemme vahvasti jalkapallon, jääkiekon sählyn ja koriksen kanssa. Näiden pelien maksut on ihan toista luokkaa kuin golfin. Jos hintaa lähdettäisiin nostamaan voimakkaasti junnujen osalta monelta jäisi kokeilu tekemättä ja joku edes Suomen oloissa hyvä pelaaja ei näkisi päivänvaloa. Aivan liian vähän yleensäkin korostetaan sitä kuinka loistava peli golf on koko perheen harrastuksena, jossa isä ja lapset (tai joskus myös äidit) viettävät laatuaikaa yhdessä sellaisen harrastuksen parissa jossa voidaan jopa kilpailla tasavertaisesti iästä riippumatta sekä myös monissa klubikilpailuissa yhdessä. Tämä jos mikä auttaa paljon nuoren kehityksessä ja erilaisissa vanhempien ja nuorten välissä ristiriidoissa. Samalla myös kumpikin osapuoli oppii tuntemaan toisiaan paremmin. Nämä on siis vain mun kokemuksia jollain voi tietty olla erilaisia.