Re: Pelaamisvaihtoehtoja kaikille - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPelaamisvaihtoehtoja kaikilleRe: Pelaamisvaihtoehtoja kaikille

#450060 Ilmoita asiaton viesti

hall kirjoitti: (4.12.2010 2:10:05)

Senioreiden tukeminen alennuksilla on jalo ajatus, mutta alennusperusteet löytyvät aina kaikille harrastajaryhmille. Virvik taitaa olla ainoa seura (korjatkaa) Suomessa, joka subventoi pelikausimaksujen tuntuvalla alennuksella senioripelaajia. Käytännössä tämä subventio tapahtuu muiden seuran jäsenten lompakosta. Koska seniorijäsenten määrä monissa golfseuroissa ylittää pian 50% osuuden (on jo jossain ylittänyt) koko jäsenmäärästä, voi tämän mallin implementointi johtaa ongelmiin. Jos seuran kustannuksia siirretään n. 40 000-60 000 EUR työssäkäyvien ja monesti lapsiperheellisten jäsenten maksettaviksi niin uusien jäsenten houkuttelu saattaa vaikeutua. Tuo heavysuers ei ollut tarkotettu loukkaukseksi vaan kuvasi vain eläkelläisten mahdollisuutta pelata käytännössä milloin vain. Tällä Virvikin mallilla seniorin ka kierroshinnalla ei varmaan saa Talista edes kavikupposta.

Virvikin Senior-ale voi todella johtaa siihen, että Virvik vetää tavallista enemmän pääkaupunkiseudun senioreita jäseniksi. Seniorien kohdalla jäsenmäärä voi olla suurempi kuin työssäkäyvillä, koska seniorien pelaaminen jakautuu tasaisemmin – ei siis ruuhkauta arki-iltoja tai vkl-aamuja samassa määrin. Siten jos Virvik vetää tällä hinnoittelulla paljon senioreja, ei työssäkäyvien kustannukset suinkaan nouse, ksoka jäsenmäärä voi olla kokonaisuudessaan suurempi.

Negatiivinen puoli tässä seniorihinnoittelussa on hintakilpailu – kun muut kentät vastaavat hintakilpailuun alentamalla samalla tavoin senior-hintoja käy vanhanaikaisesti: kaikilla tulot alenevat, mutta jäsenmäärä ei kuitenkaan kasva. Jos kentät profiloituvat hinnoitelussa jonkin toiseen ryhmään esim. lapsiperheisiin, niin syntyy selkeästi profiloituneita kenttiä.

Virvik voi tällä hinnoittelulla siis muuttua selkeästi senior-kentäksi. Jos jäsenistön enemmistö on 55+, niin varmaan se näkyy palveluissakin. Onko kyseessä tietoinen strategiavalinta, vai mahdollinen tulevaisuuden skenario?