Re: Pelaamatta reilut 10 vuotta, tasoitus nyt? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPelaamatta reilut 10 vuotta, tasoitus nyt?Re: Pelaamatta reilut 10 vuotta, tasoitus nyt?

#449815 Ilmoita asiaton viesti
KL

Lipulle kirjoitti: (17.3.2011 22:56:47)

mesikämmen kirjoitti: (17.3.2011 22:18:00)
Juuri näissä tapauksissa parasta olisi että käytettäisiin esim. 20 edellisen kierroksen keskiarvoa tasoituksena. Toisekseen sääntökirjassa ei kielletä pelaamista eri kätisyyksiltä, joten sen
ei pitäisi myöskään vaikuttaa tasoitukseen mitenkään. Olisihan toki hienoa todeta että pelaan vasurilta hcp 36 ja lyödä kaikki lyönnit oikealta ja putata vasemmalta. Säännöthän ei kiellä..

Näin on ja käytännössä eräs Sipoossa sijaitseva kahden 18- väylän + par 3- kentän tasoitustoimikunta ratkaisi asian, ei täysin esittämälläsi tavalla, vaan tyyliin kätisyyden vaihdolla ei vaikutusta händäriin.

Eli ei mitään pro- arviointia, vaan hcp kätisyydestä tai sen vaihtamisesta riippumatta on pelaajakohtainen ja hcp:n määräytymisen kriteereinä olivat allekirjoitetut tuloskortit.

En viitsinyt pilata iloasi, tunnen tapauksen 😉

Toimikunnan päätös perustui siihen, että pelaajan potentiaali on toiselta puolelta parempi kuin toiselta eikä kukaan voi kieltää pelaajaa pelaamasta kummalta puolelta tahansa. Siispä pelaajalla on vain yksi potentiaali ja yksi tasoitus. Nuo omat ehdotukseni lähtevätkin siitä lähtökohdasta, että pelaaja nimenomaisesti pelaa vain yhdeltä (siis aluksi huonommalta) puolelta ja sen puolen potentiaalin tulisi olla tasoituksen lähtökohta. Tämä onkin enemmän teoreettinen malli, varsinkin esittämässäsi tapauksessa, jossa pelaaja vaihtoi puolta nimenomaan päästäkseen paremmalle pelitasolle kuin aikaisemmalla puolella oli päässyt.