Re: Palloon kiinnittynyt lehti liikkuu - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPalloon kiinnittynyt lehti liikkuuRe: Palloon kiinnittynyt lehti liikkuu

#281861 Ilmoita asiaton viesti
KL

PG kirjoitti: (13.10.2011 22:37:35)

KL kirjoitti: (13.10.2011 20:11:01)
Entä milloin pallo on nostettu?

Hyvä kysymys. Oikea vastaus siihen vaikuttanee myös tapauksen

PG | 11.10.2011 16:57
merkatun pallon (tässä mailan lavalla merkatun, merkkaamistapa ei ole oleellinen asia) kyljestä poistetaan siihen tarttunut koivunlehti palloa nostamatta, palloon koskematta ja palloa liikuttamatta’.

ratkaisuun. KL:n ratkaisu: ’Siispä sen koivunlehden saa poistaa pallosta ilman rangaistusta vaikka istumalla sen pallon päälle, kunhan pallon paikka on merkattu’.

Pysyykö KL:n tuomio ennallaan hovissa?

Säännöissä ei määritellä tapaa, jolla pallo merkkaamisen jälkeen nostetaan. Deccareista löytyy kuitenkin vinkkiä siitä, ettei palloa tarvitse lainkaan nostaa, vaan pelkkä siirtäminen riittää eikä siitä rangaista. Siispä palloa saa merkkaamisen jälkeen pyöritellä, kosketella ja siirrellä aivan mielin määrin, kunhan pallo palautetaan takaisin merkin osoittamaan paikkaan. Miksi kummassa tulkinta olisi erilainen, jos pelaaja nostaa pallonsa ilmaan, puhdistaa sen ja asettaa takaisin, tai pallon ollessa maassa puhdistaa pallon eikä nosta sitä ilmaan???

En oikein ymmärrä miksi tästä ylipäätään jauhetaan. Säännöt ovat asian osalta kerrassaan yksiselitteiset, kunhan lukija ne osaa oikein ymmärtää, siis sen pelin ja säännön hengen kannalta.