Re: Pallon nostamisen kieltäminen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallon nostamisen kieltäminenRe: Pallon nostamisen kieltäminen

#291978 Ilmoita asiaton viesti
KL

KL kirjoitti: (6.10.2008 9:56:51)
Tapahtui muutama viikko sitten tosielämässä.

Kolmen hengen ryhmä lähestyy palloineen griiniä. Yksi pelaajista (A) chippaa pallonsa aivan lähelle reikää ja on menossa merkkaamaan palloaan, kun toinen pelaaja (B), jonka pallo on vielä griinin ulkopuolella kieltää A:ta nostamasta palloaan. A haluaisi nostaa pallon, mutta B kieltää ja väittää, että sääntöjen mukaan A ei saa nostaa palloaan, jos B kieltää. A uskoo B:tä eikä nosta palloaan.

Lähdetään siitä perusolettamuksesta, että B haluaa A:n pallon toimivan jarruna, jos B sattuu chippaamaan liian kovaa. Oletetaan myös, että A ei tunne sääntöä 22-1 ja ettei ryhmän kolmas pelaaja puutu tilanteeseen mitenkään.

Kysymys: onko B:n toiminta rangaistavaa, ja jos on, minkä säännön perusteella ja millainen rangaistus B:lle tulisi antaa?

Ja tässä Teittisen antama kirjallinen vastaus:

Vastaus: B saa kahden lyönnin rangaistuksen yrittäessään vaikuttaa pallonsa liikkeeseen sääntöjen vastaisesti (sääntö 1-2). Kyseessä ei mielestäni ole niin vakava rike, että toimikunnan kannattaisi edes harkita B:n sulkemista kilpailusta. A ja C eivät saa mitään rangaistusta.

Sääntö 22-1 tai 1-3 eivät sovellu tähän, sillä pelaajat eivät sovi tilanteessa mistään, eivät pallon paikalleen jättämisestä eivätkä sääntöjen noudattamattomuudesta. A vain toimii B:n kertomien sääntöjen mukaisesti, jotka hän siis olettaa oikeiksi.

Arto Teittinen