Re: Pallon merkkausnastan siirtäminen pyytämättä (ollut) sääntöjen vastaista? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallon merkkausnastan siirtäminen pyytämättä (ollut) sääntöjen vastaista?Re: Pallon merkkausnastan siirtäminen pyytämättä (ollut) sääntöjen vastaista?

#288307 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (23.3.2010 20:38:35)

aakoo64 kirjoitti: (23.3.2010 20:20:28)

KL kirjoitti: (23.3.2010 19:49:28)
Kysymys siitä saako pelaaja siirtää pallomerkkiään, joka voi haitata toista pelaajaa, on ratkaistava muiden avujen avulla kuin tuon deccarin. Siihen yritin tuoda valaistusta edellisessä viestissäni.

Minusta taas merkki, joka voi haitata toista pelaajaa voidaan yhtä lailla tulkita sellaiseksi, joka voisi auttaa tätä toista pelaajaa suuntaamaan omaa puttiaan.

Hmmm.. siis pallomerkki auttaisi tuota toista pelaajaa tähtäämään, mutta pallon mennessä sinne minne pelaaja on sen halunnutkin menevän, pallomerkki haittaisi pelaajaa…? Tulee mieleen Päättämätön Pete eräästä Lucky Luke -tarinasta 😉

Noh, olennaista tässä on se, että pelaaja saa sääntöjen puitteissa merkkailla palloaan viheriöllä ihan miten haluaa ja jos merkki on kenen tahansa puttilinjalla, pelaajalla on oikeus siirtää se. Näin minä sen näen.

Niinpä. Tässä on nyt vähän kirjoiteltu toinen aidasta ja toinen aidanseipäästä, mutta loppujen lopuksi ollaan kuitenkin oltu samaa mieltä. Eli pelaaja saa halutessaan siirtää mielestään suuntausta auttavan merkin, eikä toisella ole oikeutta kieltää tätä.

Haittaavuus tai hyödyttävyys riippuukin sitten näkökulmasta. Sinä toit keskusteluun mukaan haitta-aspektin. Ja kun lisäsin tähän aiheeseen merkin tyypin, kolikko tai muu paksu merkki voi hyvinkin haitata puttia varsinkin hyvin lyhyeksi leikatulla griinillä, mutta ohut muovinen nasta voisi toimia lähinnä hyödyttävänä auttaessaan suuntausta.

Menipäs taas pilkun n***ksi. On vissiin liikaa aikaa.