Re: Pallon merkitseminen jalalla - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallon merkitseminen jalallaRe: Pallon merkitseminen jalalla

#269646 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (22.11.2014 8:48:34)

Eetu G kirjoitti: (22.11.2014 0:33:06)
Oletko siis sitä mieltä, ettei mailaa pidetä pystyssä kun sillä merkataan palloa ja ettei deccarin mailakohta olisi juuri tällaista tilannetta varten tehty?

Eikö se mielestäsi haittaa, että mailaa ei voi jättää paikalleen kun pelaaja poistuu paikalta? Kun pystyssä olevan mailan kaataa sen jättääkseen, merkkaus muuttuu täysin epätarkaksi. Ellei sitten tuossa välissä käytä palloa paikallaan jolloin koko ajatuksesi romuttuisi.

Ei kun katsos eetu, sitä voi mitää pystyssä, tai lappeellaan , tai oikeestaan ihan miten vaan merkatessaan palloa. Sen voi vaikka laittaa maahan makaamaan kärki pallon kohdalla. Aika jännää eikös vaan?

… no onneksi lopuksi ymmärsit, että sen mailan todellakin voi jättää sinne ja päätelmäni on edelleen aukoton.

Olisit voinut vastata kysymykseeni mutta et tainnut sitä ymmärtää. Tarkoitin kysymykselläni seuraavaa.
– Deccari mailankärjestä on tehty lähinnä koska monet puhdistavat tai linjaavat pallonsa nopeasti asettamalla vasemmassa kädessään olevan mailansa kärjen pallolle merkiksi ja sitten kajoavat palloon. Oletko samaa mieltä?
– Tällöin mailaa ei voi jättää tuohon asentoon paikalta poistuessa vaan mailan ja siinä samalla kärjen asentoa pitää muuttaa. Oletko samaa mieltä?
– Eikö se aiheuta perustelujesi täydellisen murenemisen?

ts kirjoitti: (22.11.2014 8:48:34)
Tiedätkös eetu, vilä tuli kolmaskin mainio perustelu sille miksii sormi tai jalka ei kelpaa ja se oikeestaan oli siinnyt tuosta J-P:n postauksesta, eli merkkaustavan ja siihen liittyvän objektin tulee olla sellainen, että kun merkkausta tekee, on ulkopuolisen kiistatta helppo havaita onko kyse merkkaustapahtumasta vai ei. Siksi esim tapasi merkata sormella sai jo toisen tuomarin toteamaan sen laittomaksi.

Mistäköhän tuonkin keksit? Putterin kun pallon viereen laittaa niin sepä onkin tosi selkeää. Vielä selkeämpää on kun rapsuttaa ruohoa pallon takana. Sen sijaan kun laittaa sormen pallon viereen ja jättää sen siihen vaikka nostaa pallon niin kukapa nyt tuosta arvaisi että sormi on merkkinä. Naurettava väite.

Oletko muuten ajatellut, miksei säännöissä tai deccareissa ole kielletty minkään pelaajan tekemää fyysistä ja riittävän tarkkaa merkkausta? Sen sijaan siellä on kielletty muutama muu tapa. Ymmärrän kyllä jos tuomari rinnastaa merkkaustavan kiellettyihiin tapoihin ja antaa penaltit mutta kyllä aikamoisena Aurinkokuninkaana dumari itseään pitää jos muuten toimii. Varsinkin naurettavin perustein.