Re: Pallo vesiesteessä vaiko ei? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallo vesiesteessä vaiko ei?Re: Pallo vesiesteessä vaiko ei?

#290514 Ilmoita asiaton viesti

Näin se on! Onneksi jalommassa pallopelissä ei ole sääntöjä, vain lakeja.

Tuossa kirjoitan, että pallon katoamisen riski ja toimiminen varapallon suhteen on pelaajan päätettävissä, enkä käsittääkseni väitä että pelaaja saa itse päättää onko pallo kadonnut vai ei. Eli jos avauslyönnin jälkeen tässä tapauksessa pelaaja itse katsoo että on riski että pallo on kadonnut, tulee varapallo kyseeseen. Vesiesteellä ei kait sinänsä ole tämän kanssa mitään tekemistä, mutta on hämmentämässä soppaa. Tästä katoamisen riskistä päättää pelaaja. Se, että onko pallo sitten oikeasti kadonnut on asia erikseen enkä tässä tainnut siihen ottaa sen kummemmin kantaa.

Totesin vain, että säännöistä löytyy nähdäkseni tulkinta jossa tässä tapauksessa varapallolla jatketaan ja mennään puttaamaan bogi sisään. Hyvässä seurassa tämä ei tietenkään ole ongelma ja toivottavasti loppukierros sujui ilman liikaa kiristelyä.

Teorisoin ehkä hieman sitä, että kun on vain kaksi mahdollisuutta, kadonnut pallo tai vesieste, niin voidaanko ajan säästämiseksi todeta että koska molemmat säännöt johtavat mahdollisuuteen yhdellä rankkarilla lyödä tiipaikalta kolmas lyönti (toisessa tapauksessa on jopa pakko) niin voiko niin samantien toimia ilman että menee penkomaan risukkoa ja samalla poistaa itseltään mahdollisuuden pelata alkuperäistä palloa vaikka se jossain lumpeenlehden päällä sattuisi houkuttelevasti olemaankin 😉

Ymmärrän toki, että kun palloa ei löydy vesiesteen takaa tai sanotaan näin että kun se löytyy kirkkaan lammen pohjalta, nostetaan ja tunnistetaan pelaajan palloksi, voidaan riittävällä varmuudella todeta pallon menneen esteeseen. Tässä tulee sitten ne vesiesteen kanssa mahdollisuudet kyseeseen joista yksi siis on mennä takaisin tiipaikalle ja täräyttää sieltä.