Re: Pallo salaojaputkessa vesiesteessä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallo salaojaputkessa vesiesteessäRe: Pallo salaojaputkessa vesiesteessä

#270980 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (6.7.2014 20:26:09)

Tom Yum kirjoitti: (6.7.2014 20:12:42)
Esteeseen ei voi dropata. Tämä lienee jo tullut selväksi.
Harkkaswingistä rankut. Tähän ei vaikuta mitenkään jatkotoimet pelataanko esteestä vai ei.
Säännöt kieltävät koskemasta esteen pohjaa ennen mitään toimia.

Eipä tuo välttämättä ole aivan noin mustavalkoista.

Jos pelaaja ilmoittaa tai muutoin tekee täysin selväksi, ettei hän aio esteestä pelata, ei harkkasvingeistä tms. tule rangaistuksia (pl. hidas peli).

Mutta jos hän esteeseen mennessään on mielessään päättänyt olla pelaamatta palloaan sieltä, mutta pallon luokse tultuaan päättääkin pelata esteestä, niin miten silloin menetellään?

Itsestäni tuntuisi hieman oudolta, jos pelaaja välttyisi rangaistukselta tehtyään kiellettyjä toimenpiteitä hänen pallonsa ollessa esteessä. Toisaalta, ja luulenpa ts:n tätä ajavan takaa, pelaajahan on ensin päättänyt olla pelaamatta esteestä eikä siten teknisesti asiaa tarkastellen kokeile esteen kuntoa tms.

Henkilökohtaisesti haluan yksinkertaistaa tällaista tilannetta siten, että niin kauan kunnes pelaaja ilmoittaa tai muutoin tekee tiettäväksi, ettei hän aio palloaan esteestä pelata, häntä rangaistaan säännössä 13-4 kuvatuista kielletyistä toimista.

Mitäpä tähän sanovat ts ynnä muut kirjoittajat?

Jos käytännön tilanne tulisi vastaan ja pelaaja olisi nojaillut esteen reunalla mailaansa, miettien uskaltaako tuonne alas edes kavuta ja olosuhteet pallolla ovat täysin poikkeavat, menisin 1-4 kautta siihen että penalttia ei pauku. Oli sitten sääntöjen kirjaimen mukainen ratkaisu tai ei, mutta mielestäni pelin hengen kannalta oikeudenmukainen.

Perustelen tätä sillä, että esteen pohjan koskettaminen on monessa kohdassa sallittua vaikka pelaaja menisikin sieltä lyömään ja siksi on jouduttu deccarein pohtimaan, mikä sitten oikeesti menee tuon esteen pohjan tunnustelun alle. Haravan saa laittaa bunkkeriin, esteeseen saa laskea ylimääräiset mailat ja siellä saa ajella vaikka golfautolla 😉

Tulkitsen siis asiaa sitä kautta, voiko pelaaja toimellaan saada tietoa pelattavista olosuhteista tai tapahtuvatko ne muuten sääntöjen ja dec 13-4/0.5 hengessä