Re: pallo painuu alas vai painuuko ? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
#238095 Ilmoita asiaton viesti
GIR

Jamasa Lupe kirjoitti: (14.5.2008 15:14:13)

GIR kirjoitti: (14.5.2008 15:08:51)
Kiitoksia Jamasa Lupelle hienosta Pelz -kuvasta, mutta…

Tarkoitus ei ole alkaa tässä morkkaamaan Pelziä sen enempää mutta hänen esittämänsä näytöt eivät todellakaan aina perustu mihinkään tieteelliseen tutkimukseen vaikka hän niin usein itse väittääkin. Hän on mm. väittänyt että puttauksessa pallon optiminopeus on aina ’17 inches past the hole’ Tämä on kuulemma tieteellisesti tutkittu. Valitettavasti koko väittämä on jo lähtökohtaisesti älytön, eikä se sitäpaitsi edes pidä paikkaansa (griinien eri nopeudet, kallistukset yms.)

…joten en valitettavasti kykene antamaan kovinkaan paljoa arvoa Pelz:in piirrossarjalle siitä, mitä pallolle tapahtuu kovalta alustalta lyötäessä.

Juu, ole hyvä vaan.
Mutta tuo ’17 inches past the hole’… vaikka kerneillä olisi eri nopeudet, niin ’17 inches past the hole’ on aina ’17 inches past the hole’ , ei kai siihen vaikuta mitenkään kernien nopeus? Ja mitä kallistuksiin tulee, niin sama juttu…vai ymmärsinkö pointisi jotenkin vallan väärin? Liian lyhyt ei mene koskaan reikää vai kumotaanko tämäkin jossakin :)?

Menee koko ajan kauemmaksi itse aiheesta, mutta menköön…
On aika hyvin todistettu että pallon optiminopeus reiän kohdalla on n. 2 kierrosta sekunnissa. Tällöin reikä on lähes ’täyden kokoinen’ ja vauhtia on silti riittävästi.
Jos tämä taas pitää paikkansa niin pallo ei voi tällä optiminopeudella koskaan päätyä samalle etäisyydelle reiästä esim. ylä- ja alamäessä.