Re: Pallo osuu toiseen palloon - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallo osuu toiseen palloonRe: Pallo osuu toiseen palloon

#284912 Ilmoita asiaton viesti
PG

Kanga_Roo kirjoitti: (14.11.2010 2:03:36)

Miten toimitaan pallon ollessa kupin reunalla nojaamassa toiseen palloon?

Eli pelaaja A on lyönyt pallonsa kuppiin hieman kauempaa ja pallo jää tangon ja kupin reunan väliin (ei siis tippunut pohjalle). Pelaaja B chippaa oman pallonsa griinin ulkopuolelta niin, että se jää kupin reunalle nojaamaan pelaajan A palloon. Miten jatketaan?

Ymmärsin kysymyksen niin, että B:n pallo nojaa A:n palloon, mutta B:n pallo ei nojaa lipputankoon. Käsittääkseni tällöin B:n pallo ei voi mennä reikään edellisellä lyönnillä lipputankoa liikutettaessa. Nyt ei pitäisi olla mitään probleemaa. B merkkaa ja nostaa pallonsa ja sen jälkeen A tai B A:n luvalla liikuttaa lipputankoa, jolloin A:n pallo putoaa reikään ja A:n osalta reikä on loppuun pelattu. (Jos ei putoa, niin A:n pallo on asetettava reiän reunalle, josta A lyö pallonsa reikään). Sitten B asettaa pallonsa reiän reunalle ja panee pallon kuppiin.

Jos B ei nosta palloaan ja A liikuttaa lipputankoa ja samalla B:n palloa, niin B:n pallo (ja myös A:n, jos ei pudonnut (17-4)) on asetettava reiän reunalle ilman rangaistusta (18-4).

Sen sijaan jos B:n pallo nojaa sekä A:n palloon että lipputankoon, voivat molemmat pallot mennä reikään edellisellä lyönnillä. Esim. A antaa B:lle luvan liikuttaa lipputankoa. Jos molemmat pallot putoavat reikään, ovat sekä A että B pelanneet pallonsa reikään edellisellä lyönnillä (17-4 ja tarvittaessa vielä 1-4). Jos B:n pallo ei putoa reikään, se on asetettava reiän reunalle ilman rangaistusta. (Sama tietenkin A:n pallolle, jos se ei mene reikään).