Re: Pallo menee rumpuputkeen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallo menee rumpuputkeenRe: Pallo menee rumpuputkeen

#280027 Ilmoita asiaton viesti
PG

vieraspelaaja kirjoitti: (22.5.2012 21:02:10)
tapaus b) virheellinen merkintä (osa loppuu ennen aikojaan) ei ojaa muuksi muuta. Pallo on vesiesteessä. pallo on ylitänyt vesiesteen rajan tuomarin luonnolliseksi rajaksi harkitsemassa kohdassa, vesieste on tavallinen vesieste, jos se ei ole sivuvesieste eli tavallisen vesiesteen säännön noudattaminen on mahdotonta. huonosti merkitty, mahdollisesti huonosti selostettu, ehkä väärin ymmärretty kuvaus tilanteesta

Mielestäni myös tapaus a) on virheellisesti merkitty. Virheellisesti merkittyjä ovat myös ojat, joita ei ole merkitty lainkaan. Sanoohan sääntö 33-2 niin, että toimikunnan pitää täsmällisesti määritellä vesiesteiden ja sivuvesiesteiden rajat. Virheellinen merkintä voi johtua myös siitä, että paalut eivät ole alkuperäisillä paikoillaan. Vesiestepaaluhan on yleensä liikuteltava haitta ja sen paikka saattaa muuttua, jos sitä liikutellaan. Peliä ei voi lopettaa virheellisen merkinnän vuoksi. Tässä casessa kysymys olikin juuri siitä, millä säännöillä jatketaan.

Oikein merkityssä sillan ylityskohdassa rumpuputken päät tulisi olla vesiestepaalujen rajojen sisällä. Paalujen päiden mustaus ei ole tarpeen, jos toisella puolella siltaa on keltaiset ja toisella puolella punaiset paalut ja halutaan, että sillan päällysteestä voi vapautua. (Näin on esim. Kytäjän NW 5:llä). Sen sijaan, jos rumpusillan molemmilla puolilla on samanväriset paalut, on paalujen päiden mustaus mielestäni hyvä keino kertoa pelaajalle, että rumpusilta ei ole vesiesteessä. Silloin pelaaja tietää heti, että sillan kohdalla oleva päällyste (jos sellainen on) on haitta, josta voi vapautua rangaistuksetta.