Re: Pallo liikkuu puttiin valmistautuessa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallo liikkuu puttiin valmistautuessaRe: Pallo liikkuu puttiin valmistautuessa

#269995 Ilmoita asiaton viesti
ts

vierastiikeri kirjoitti: (28.9.2014 10:35:05)
Kysymyshän on/oli liikkuiko pallo gravitaatiovoimasta vai tuulen voimasta, ja kuinka pitkän matkan. Gravitaatiovoimasta tulee rankku, tuulivoimasta ei tule rankkua, ja perusteena liikkeen aiheuttamaan voiman valintaan ehdotetaan käytettäväksi edellä mainittua siirtymää.

Rauskin tuoreet viestit kentältä vahvistaa tilannearvioinnoin mahdottomuuden näissä tilanteissa. Mielestäni tuomarilla ei edelleenkään ole mahdollisuutta tuomita rankkua aina oikein, ja siksi epäselvissä tilanteissa on syytä jättää rankku antamatta.

Oikeustaju ja säännöt lyövät tuossa toisiaan korville. Sääntöjen mukaan toimittaessa tulee tuo penaltti aina jos ei pitävästi voida osoittaa liikkumisen olevan tuulen aiheuttamaa. Ennen sääntömuutosta tuokaan ei pelastanut, vaan rankku tuli aina.

Tuulessa tähtäämisessä on sekin pointti, että miksi pallo ei sitten lähtenyt liikkeelle ennen tähtäämistä. Pelaajan vaikutustahan sekin on, että tuulen vaikutus muuttuu kun lapa asetetaan pallon viereen ja taas tullaan tilanteeseen, jossa tuuli yksin ei ole aiheuttanut pallon liikkumista.

Mä en ole Suomessa vielä koskaan ollut olosuhteissa joissa tuuli liikuttaa palloa, maailmalla muutaman kerran, eikä silloin koskaan pallon siirtymä ole jäänyt dimbleen tai kahteen.