Re: Pallo käärmeeseen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallo käärmeeseenRe: Pallo käärmeeseen

#278371 Ilmoita asiaton viesti
KL

Poodri Hoo kirjoitti: (6.9.2012 21:44:08)

KL kirjoitti: (5.9.2012 22:54:27)

Poodri Hoo kirjoitti: (5.9.2012 21:56:33)

KL kirjoitti: (5.9.2012 20:38:01)
Viimeksi asiaan vihkiydyttyäni Suomi oli ainoa maa EU:ssa, jossa kyy ei ollut rauhoitettu. Kaikki muut matelijat ja sammakkoeläimet sen sijaan ovat. Syytä tähän kyyvihaan ei tiedä enkä ymmärrä.

Joskus takavuosina kyy oli Suomessa rauhoitettu kaikkialla muualla kuin pihapiirissä. Sittemmin lainsäädäntö muuttui, mutta kuten aloituksessani kerroin, en ole asiaa tarkistanut vähään aikaan.

Kyy ei ole ollut koskaan Suomessa rauhoitettu. .

Onko sinulla tästä jotakin faktaa? En väitä, ettei näin olisi, mutta erinäisistä lähteistä viimeisten 50 vuoden aikana saamani tiedot puhuvat toista.

http://www.finlex.fi sieltä löytyvät lait ja asetukset mukaan lukien niiden muutokset sekä http://www.eduskunta.fi, josta löytyvät hallitusten esitykset ja valiokuntien mietinnöt ja toki myös päätökset. Kirjalliset kysymyksetkin ovat oivia tiedonlähteitä. Mitkä ovat sinun erinäiset lähteesi?

Kuten kirjoitin, saamani tiedot kertovat toista. Tiedot perustuvat sanomalehtiin, uutisiin ja muiden ihmisten kertomiin alkaen noin vuodesta 1966, jolloin mökillämme asia tuli ensimmäisen kerran tietoisuuteeni. Koskaan en ole kyytä tappanut, mutta monasti nähnyt tapettuja kyitä. Mokkikylässämmekin joskus oli tapettu kyy heitetty polun viereiseen (yhdestä useista) muurahaispesään, jossa matelija hiljalleen katosi näkyvistä pesän uumeniin meidän kossien suureksi ihastukseksi ja kummastukseksi.

Näyttää siltä, että vuosikymmenten saatossa ammentamani tiedot kyyn rauhoittamisesta ovat vääriä, mikä ei minua oikeastaan suuremmin hämmästytä. Jo omassa nuoruudessani median uskottavuuden kanssa oli niin tai näin…

P.S. Omassa nuoruudessani kirjalliset kysymykset tarkoittivat postitettua kirjettä, joka nykynuorille lienee tyystin tuntematon käsite…