Re: Pallo ei ole ulkona, vaikka onkin ’ulkona’! - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKoppi risusta vesiesteessäRe: Pallo ei ole ulkona, vaikka onkin ’ulkona’!

#276911 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL:n viestiin liittyen:

PG kirjoitti: (10.1.2013 13:10:52)

Bogikone kirjoitti: (10.1.2013 8:57:25)

PG kirjoitti: (9.1.2013 19:55:01)
Kuten sanoin, olen Ballmarkerin kanssa täsmälleen samaa mieltä. Eri asia on se, onko Ballmarker kanssani samaa mieltä tuosta toisesta esille ottamastani asiasta, johon Ballmarker ei vielä mitenkään ottanut kantaa.

Määritelmän mukaan ulkona oleva pallo ei ole pelissä. Kumpi tuntuu oikeammalta:

1. Pelaaja ei voi rikkoa sääntöä 19-2, jos hänen pallonsa on ulkona (jolloin pallo ei ole pelissä)
2. Pelaaja voi rikkoa sääntöä 19-2 siinäkin tapauksessa, että hänen pallonsa ei ole pelissä.

On selkeästi eroa missä se kussakin hetkessä on, ja minne se päätyy (pysähtyy). Eli pallo on tosiaan ulkona ja päätyy sisälle. Ei siinä mitään ihmeellistä.

Sori, en ymmärtänyt vastausta. Miten pallo voi olla dec 19-2/4:ssä ulkona, kun tiedetään, että liikkuva pallo on aina pelissä ja että ulkona oleva pallo ei ole koskaan pelissä? Ja miten se sisälle päätyy, kun se comes to rest out of bounds? (Tosin käsiteltävänä olevan asian kanssa ei ole mitään merkitystä, kummalle puolelle outtirajaaa pallo päätyy). Mitään ihmeellistä tuossa todellakaan ei ole, paitsi silloin jos pallo olisi ulkona (jolloin palloa koskisi kaikki ’ulkona’ olemisen ehdot) ja siitä huolimatta pelaaja saisi rangaistuksen.
…..

Kuten tuosta vastauksestani Bogikoneelle käy ilmi, en ymmärtänyt Bogikoneen vastausta. Minähän olin viestissä 143 kertonut oivaltaneeni, että kentän ulkopuolella olevaan caddieen osuva pallo ei ole ulkona. Ymmärsin, että Bogikone on kanssani täysin eri mieltä ja että minä vain yritän sekoittaa pakkaa ja hämmentää selkeää asiaa.

Näin käsitin Bogikoneen asian ymmärtävän: Pallo on ulkona silloin kun se on kentänrajojen ulkopuolella riippumatta siitä, onko pallo vielä liikkeessä vai jo pysähtynyt. Itse en niin ymmärtänyt. Siksi samassa viestissä vielä kysyin:

”Oletetaan, että kentän rajan ulkopuolella oleva caddie ottaa kopin ’isäntänsä’ lyömästä pallosta. Jos pallo on koppia otettaessa ulkona, se ei ole pelissä. Minkä säännön mukaan rangaistaan? Ei ainakaan säännön 1-2 perusteella, sillä se koskee vain pelissä olevaa palloa. ”

En ole saanut Bogikoneelta vastausta kysymykseeni enkä kommennttia mahdollisesta väärinkäsityksestäni.