Re: Pallo ei ole ulkona, vaikka onkin ’ulkona’! - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötKoppi risusta vesiesteessäRe: Pallo ei ole ulkona, vaikka onkin ’ulkona’!

#276854 Ilmoita asiaton viesti
PG

Bogikone kirjoitti: (10.1.2013 8:57:25)

PG kirjoitti: (9.1.2013 19:55:01)
Kuten sanoin, olen Ballmarkerin kanssa täsmälleen samaa mieltä. Eri asia on se, onko Ballmarker kanssani samaa mieltä tuosta toisesta esille ottamastani asiasta, johon Ballmarker ei vielä mitenkään ottanut kantaa.

Määritelmän mukaan ulkona oleva pallo ei ole pelissä. Kumpi tuntuu oikeammalta:

1. Pelaaja ei voi rikkoa sääntöä 19-2, jos hänen pallonsa on ulkona (jolloin pallo ei ole pelissä)
2. Pelaaja voi rikkoa sääntöä 19-2 siinäkin tapauksessa, että hänen pallonsa ei ole pelissä.

On selkeästi eroa missä se kussakin hetkessä on, ja minne se päätyy (pysähtyy). Eli pallo on tosiaan ulkona ja päätyy sisälle. Ei siinä mitään ihmeellistä.

Sori, en ymmärtänyt vastausta. Miten pallo voi olla dec 19-2/4:ssä ulkona, kun tiedetään, että liikkuva pallo on aina pelissä ja että ulkona oleva pallo ei ole koskaan pelissä? Ja miten se sisälle päätyy, kun se comes to rest out of bounds? (Tosin käsiteltävänä olevan asian kanssa ei ole mitään merkitystä, kummalle puolelle outtirajaaa pallo päätyy). Mitään ihmeellistä tuossa todellakaan ei ole, paitsi silloin jos pallo olisi ulkona (jolloin palloa koskisi kaikki ’ulkona’ olemisen ehdot) ja siitä huolimatta pelaaja saisi rangaistuksen.

Oletetaan, että kentän rajan ulkopuolella oleva caddie ottaa kopin ’isäntänsä’ lyömästä pallosta. Jos pallo on koppia otettaessa ulkona, se ei ole pelissä. Minkä säännön mukaan rangaistaan? Ei ainakaan säännön 1-2 perusteella, sillä se koskee vain pelissä olevaa palloa.

Ballmarkerin huomautus ”liikkuva pallo on aina pelissä kunnes se pysähtyy” selkeyttää asioita, vaikkei sitä tietääkseni olekaan suoraan säännöissä sanottu. Mielestäni vastaavasti voidaan pelkistää ”ilmassa liikkuvan pallon asemaa ei ole määritelty”. (Tietenkin molemmissa tapauksissa kyse on lyönnin seurauksena liikkuvasta pallosta). Onhan aivan sama onko pallo ilmassa pelialueen, viheriön, bunkkerin tai vesiesteen yläpuolisessa ilmatilassa tai peräti kokonaan kentän ulkopuolella pelaajan sitä lyödessä tai muuten vaikuttaessa sen kulkuun. Sama sääntö (14-5 tai 1-2), sama tuomio pallon alapuolella olevan alueen statuksesta huolimatta. Koskaan ei ole tarpeellista sitä noissa tilanteissa selvittää.

Määritelmien selkeyttämisestä on viime viesteissäni ollut kyse, ei niiden sotkemisesta. Lyönti on eri asia kuin ’lyönti’. Sisällä on eri asia kuin ’sisällä’. Ulkona on eri asia kuin ’ulkona’.