Re: Päivän kyssäri: millaisella pelioikeudella pelaat - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPäivän kyssäri: millaisella pelioikeudella pelaatRe: Päivän kyssäri: millaisella pelioikeudella pelaat

#419979 Ilmoita asiaton viesti

paavo86 kirjoitti: (19.3.2013 18:07:09)

Putti-Possu kirjoitti: (19.3.2013 17:48:04)

paavo86 kirjoitti: (19.3.2013 17:00:45)
Ei osakeyhtiölaissa puhutakaan mitään osakkaitten yhdenmukaisuudesta,vaan saman sarjan OSAKKEILLA tulee olla samat oikeudet ja samat velvoitteet..

Siis se OYL:n 7§ kuuluu näin

7 §
Yhdenvertaisuus
Kaikki osakkeet tuottavat yhtiössä yhtäläiset oikeudet, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin. Yhtiökokous, hallitus, toimitusjohtaja tai hallintoneuvosto ei saa tehdä päätöstä tai ryhtyä muuhun toimenpiteeseen, joka on omiaan tuottamaan osakkeenomistajalle tai muulle epäoikeutettua etua yhtiön tai toisen osakkeenomistajan kustannuksella.

Eli todella lauseen alussa puhutaan OSAKKEISTA, mutta loppupuolella täsmennetään OSAKKEENOMISJIEN yhdenvertaisuutta. Huomatkaa, että tämä koskee kaikki hallintoelimiä ja mitä tahansa päätöstä/toimenpidettä – siten vaikka yj olisi sälyttänyt pelioikeudesta päättämisen hallitukselle tai toimikunnalle, niin yhdenvertaisuus sitoo yhtä hyvin heitä.

Tässähän se vitsi piileekin,jota ei ymmärretä.
Yhtiökokous,hallitus .tj ei saa tehdä edes minkäänlaista päätöstä tai ryhtyä mihinkään toimenpiteeseen,joka on omiaan tuottamaan osakkeenomistajalle tai muulle epäoikeutettua etua yhtiön tai toisen osakkeen omistajan kustannuksella.

Tämä toinen lause tarkoittaa myös sitä,ettei saa edes ryhtyä toimenpiteisiin esim. tuoda yhtiökokouksiin sellaisia asioita eikä päättää hallituksessa sellaista,että osakkeitten yhdenvertaisuutta loukattaisiin.
Tämän takiahan ei esim. pelilipuista päästä eroon,eikä ns. nimeämättömistä osakkeisiin sidotuista pelioikeuksista.

Mitenkäs nämä eräiden yhtiöiden ’hallintomaksut’ tai ’lätkämaksut’ suhtautuvat tähän, kun koskevat yleensä sarjoja joissa on nimeämätön pelioikeus? Onko ne tulkittavissa laittomiksi?