23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPäivän kyssäri: millaisella pelioikeudella pelaatRe: Päivän kyssäri: millaisella pelioikeudella pelaat

#420028 Ilmoita asiaton viesti

JuKo kirjoitti: (21.3.2013 19:25:07)

Ulkomaille kirjoitti: (21.3.2013 19:16:50)

JuKo kirjoitti: (21.3.2013 18:26:28)

Ulkomaille kirjoitti: (21.3.2013 14:16:08)

Arvioidaan golfyhtiön omistamien kiinteistöjen ja golfkentän arvo, jaetaan osakemäärällä. sitten käytetään kohtuullista tuottovaatimusta ja lisätään vastike päälle. Järkevästi yhtälö toimii luonnollisesti velattomien yhtiöiden osalta. Sellaisen golfyhtiön, jolla on runsaasti velkaa, arvoa on selvästi vaikeampi määritellä kuin velattoman.

Otetaan vaikka nyt ERG. Yhtiön omistaa hyvällä sijainnilla kymmeniä hehtaareja maata ja joitain rakennuksia. Näillä on joku arvo. Arvoa on lisäksi jalostettu rakentamalla maille golfkenttä. Luonnollisesi parempaa tuottoa voisi saada jos maille rakennettaisi asuinrakennuksia. Ilmeiseti tätä yritettiin, mutta hanke kaatui. Siitä en ole perillä, onko ERG:llä velkaa vai ei.

Mihin perustat sen että golfyhtiön jolla on runsaasti velkaa, arvoa on selvästi vaikeampi määritellä. Nyt en ymmärrä.

No oletetaan, että golfyhtiöllä ei ole velkaa. Osakkaat päättävät lopettaa vastikkeen maksun ja kentän hoidon. No mikäs siinä, eipä sen kummepaa tapahdu kuin että pelit loppuu. Jostain toki pitää kehittää rahat kiinteistöveroon, mutta se summa ei ole merkittävä tässä mittakaavassa. Hommalla on joka tapauksessa jokin arvo, joka pysyy.

Jos menetellään vastaavasti kentällä, jossa on velat päällä, johtaa toiminta konkurssiin ja lopulta golfyhtiö päätyy pankille, kun velkoja ei makseta.

Suomeksi: velkaiset golfyhtiöt sisältävät aivan eritavalla riskiä, kuin velattomat. Miten hinnoittelet riskin ja koko yhtiön?

Puutaheinää!

Sano mulle yksikin golfyhtiö, jolla on merkittävä määrä velkaa, ja jonka osakkeella käydään kauppaa jollain järkevällä hinnalla?