Re: Päivän kyssäri: millaisella pelioikeudella pelaat - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPäivän kyssäri: millaisella pelioikeudella pelaatRe: Päivän kyssäri: millaisella pelioikeudella pelaat

#420016 Ilmoita asiaton viesti

Nispe kirjoitti: (21.3.2013 14:03:46)

Ulkomaille kirjoitti: (21.3.2013 12:46:34)

Nispe kirjoitti: (21.3.2013 11:52:19)

kasosakas kirjoitti: (21.3.2013 11:45:54)

Ballmarker kirjoitti: (21.3.2013 11:06:36)

Yhtiö on erittäin elinkelpoinen.

älä hyvämies naurata, yksikään yritys jonka omistajien on maksettava asiakkaan maksaman kauppahinnan ja tuotantokustannuksen välisestä erotusta omastakukkarostaan – ei ole elinkelpoinen 😀

ja jos tässäkohden kevättä on vuokraamattomia osakkeita kuvailemasi määrä… se kertoo omaa julmaa kieltään kentän ”arvostuksesta” ja ”haluttavuudesta”

Mutta ei hätää. Kaikki ratkeaa tuon toisen ketjun teeseillä eli pelioikeuksia vuokrataan jatkossa vain yhtiön kautta ja hinta on kaksi kertaa vastikkeen suuruinen. Jotenkin (ja joidenkin päässä) tästä mystisesti seuraa se, että kaikki ostavat tämän jälkeen osakkeen ja osakkeiden arvot nousevat ja maailma pelastuu!

Naurettavaa ottaa esiin jotain maailma pelastuu -korttia. Kyseisellä mallilla korjataan golf osakkeiden hinta oikealle tasolle, eli merkittävästi nykyistä korkeammalle. Eivät kaikki osta osaketta, osa tyytyy pelaamaan vuokralla ja maksaa siitä sopivan korvauksen. Osakkeettomat ja pelioikeudettomat jäävät rannalle ruikuttamaan, tai suuntaavat vaatimattomille p&p kentille.

No valistaisitko sitten meitä tyhmempiä sen suhteen, että mikä on se oikea taso!? Tai no sen me jo tiedämme, sillä oikea taso on nykyistä korkeampi, mutta kerro nyt edes se, miksi se on oikea taso!? Siis muullakin kuin ’musta tuntuu’ -tavalla…

Arvioidaan golfyhtiön omistamien kiinteistöjen ja golfkentän arvo, jaetaan osakemäärällä. sitten käytetään kohtuullista tuottovaatimusta ja lisätään vastike päälle. Järkevästi yhtälö toimii luonnollisesti velattomien yhtiöiden osalta. Sellaisen golfyhtiön, jolla on runsaasti velkaa, arvoa on selvästi vaikeampi määritellä kuin velattoman.

Otetaan vaikka nyt ERG. Yhtiön omistaa hyvällä sijainnilla kymmeniä hehtaareja maata ja joitain rakennuksia. Näillä on joku arvo. Arvoa on lisäksi jalostettu rakentamalla maille golfkenttä. Luonnollisesi parempaa tuottoa voisi saada jos maille rakennettaisi asuinrakennuksia. Ilmeiseti tätä yritettiin, mutta hanke kaatui. Siitä en ole perillä, onko ERG:llä velkaa vai ei.