Re: Paikallissääntö – kunnostettava alue - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPaikallissääntö – kunnostettava alueRe: Paikallissääntö – kunnostettava alue

#279909 Ilmoita asiaton viesti
KL

Pekka Pelimies kirjoitti: (4.6.2012 16:00:55)
Poimin muuan kentän paikallissäännöistä tälläisen.

Väylällä XX on oikeassa reunassa laaja kunnostettava alue, josta pelaaja voi vapautua ilman rangaistusta säännön 25-1 mukaan tai lähimmälle vihrein tolpin merkitylle pudotusalueelle (3 kpl), myös lähemmäksi reikää.

Pallon kantaminen tai potkiminen lipun suuntaan tuntuu lajin perusajatuksen ’pallon pelaaminen reikään kunnolla sitä mailalla lyöden’ vastaiselta, vaikka se olisi kuinka paikallissäännössä mainittu.

Olkoonkin, että on mainittu, että drop-zone on valittava kolmesta lähin, pidän silti vähemmän reiluna tällaista määräystä. Joissain tilanteissa koko edellisen lyödyn lyönnin matka on pelattava uudelleen. Miksi siis annetaan tällainen vapautus edetä mitään matkaa lyömättä palloa?

Hyvä kysymys, johon itsekin olen joskus pohtinut vastausta.

Säännöistä löytyy kuvaus, jossa DZ voi myös olla lähempänä reikää kuin pallon alkuperäinen paikka tai ’normaalien’ sääntöjen mukainen droppipaikka. Moisella menettelyllä haettaneen kohtuullisuutta ja/tai pelialueen asettamien rajoitusten mukaista toimintaa, muuten en asiaa kykene ymmärtämään. Metrinen ero ei tällaisissa tapauksissa kuitenkaan saa olla merkittävä, muuten rikotaan sääntöjen perusperiaatteita liiallisesti.

Kenties kokeneemmilla on tähän lisävalaistusta.