Re: Päässä vikaa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPäässä vikaaRe: Päässä vikaa

#498480 Ilmoita asiaton viesti

Rangella tulee helposti hakattua palloja sen enempää ajattelematta jolloin homma saattaa toimiakin. Kentällä taasen saattaa ylimääräiset ajatukset häiritä lyöntiin valmistautumista.

Onko sinulla jonkilainen rutiini kentällä lyöntiä suoritettaessa käytössä? Jos ei ole niin kehitä sellainen. Eli tee aina samat toimet ennen jokaista lyöntiä. Rutiini ohjaa opittua automaattista toimintaa, jolloin ajatukset pysyvät kurissa ja lyönnitkin ovat helpommin samanlaisia.

Rutiinin harjoitteluvaiheessa tee se aina myös rangella ennen lyöntejä, jolloin toistoja tulee paljon ja rutiini myös tulee rutiiniksi. Näin myös lyönnin siirtyminen rangelta kentälle helpottuu. Suosittelen lyhyttä helposti toistettavaa rutiinia, niin pelikaverit eivät hermostu hiplaamiseen. Itse olen jättänyt harkkaswingin kokonaan pois valmisteluista. Duffattu harkkaswingi ei välttämättä saa ajatuksia pysymään onnistuneen lyönnin mielikuvassa.

Oma rutiinini menee suurinpiirtein seuraavasti.

1. Tiiaan/menen pallolle ja laitan valitsemani mailan pallon taakse ja totean pallon makuun.

2. Kävelen pallon taakse ja katson tähtäyspisteen. Tässä kohti saatan pari kertaa heilauttaa mailaa rytmin hakemiseksi.

3. Kävellessä takaisin pallolle kosketan vasemmalla kädellä lippalakin lippaa ja oikealla kädellä pyöräytän mailaa siten, että lapa pyörähtää 360 astetta. (Nää on ilmestynyt rutiiniin ihan suunnittelematta ja katselematta Baseballia)

4. Asetuttuani stanssiin vatkaan mailaa pari kertaa

5. Hutkautan pallon kohteeseen

Jos mahdollista vaiheet 1 ja 2 tulee yleensä suoritetuksi jo odotellessa omaa lyöntivuoroa.