Re: Paalutus - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#285136 Ilmoita asiaton viesti
KL

aakoo64 kirjoitti: (21.10.2010 17:15:57)

KL kirjoitti: (21.10.2010 15:20:02)

Kuten jo yhdessä aiemmassa viestissäni kirjoitin, niin pallon sijainti on ratkaiseva haluttaessa vapautua kiinteästä haitasta. Jos pallo ei ole esteessä, niin pelaajalla on oikeus vapautua kiinteästä haitasta riippumatta haitan sijainnista. Haitta saa siis olla vaikka vesiesteen sisällä.

Tuossa Riverin paikallissäännössä ei suinkaan sanota, ettei paalutus ole osa estettä. Siinä vain todetaan, että se on kiinteä haitta. Kuten edellisessä viestissäni kirjoitin, asia on täysin selvä ihan sääntöjen määritelmien perusteella, joten sen toistaminen paikallissäännössä on täysin turhaa. Jos paalutus sen sijaan olisi kentän oleellinen osa, niin sen kertominen paikallissäännöissä on täysin välttämätöntä. Näin ei tässä tapauksessa kuitenkaan ole asian laita, joten tuo paikallissääntö on turha, se EI anna pelaajalle mitään lisäinfoa.

Uskotaan, älä lyö. Pelaajalle ei siis saa antaa varmuuden vuoksi sellaista informaatiota, mikä on sinulle jo sääntöjen pohjalta itsestäänselvyys.

Paikallissääntöjen tarkoitus on kertoa yksittäisen kentän erityispiirteistä eikä luetella sääntöjä tai määritelmiä, jotka löytyvät sääntökirjasta (kuten esim. ’Kaikki kentän päällystetyt tiet ovat haittoja’). Lähtökohta on kuitenkin, että pelaaja tuntee säännöt (6-1). Paikallissäännöistä tulee kovin herkästi pitkä lista asioita, jotka eivät mitenkään liity vain ko. kenttään, jolloin paikallissääntöjen koko ajatus on ymmärretty kovin väärin. Samalla viedään pelaajan huomio pois niistä asioista, jotka hänen juuri tuolla kentällä tulisi ottaa huomioon.

aakoo64 kirjoitti: (21.10.2010 17:15:57)
Mutta olisi sillä tiedolla siltikin hieman merkitystä ainakin, jos kerrotaan paalutuksen olevan esteen ulkopuolella.

Toimikunnan tehtävänä on määritellä esteiden rajat tarkasti, mielellään myös merkitä ne, edelleenkin tarkasti. Jos tuon paalutuksen merkitseminen jostain syystä on vaikeaa, niin moinen huomautus paikallissäännöissä kenties onkin paikallaan.