Re: Pääkaupunkiseudun golf-osakkeet nousuu Talin kustannuksella? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPääkaupunkiseudun golf-osakkeet nousuu Talin kustannuksella?Re: Pääkaupunkiseudun golf-osakkeet nousuu Talin kustannuksella?

#410581 Ilmoita asiaton viesti

johto kirjoitti: (1.12.2013 0:10:23)
Golfosakkeet metropolialueen kentillä lähtevät nousuun heti kun osakkaat sitä todella haluavat.
Jos homma ei onnistu, niin sitten kenttiä asuinalueeksi tai maatalouskäyttöön tai muuhun vapaa-ajan käyttäöön. Maapohjasta saamillaan moni kenttä maksaisi velkansa ja osakkaille jäisi vielä jotain käteenkin. Kaavoittajatkin suhtautuisivan varmaan muutokseen positiivisesti.

Kaavoittajat perustelevat päätöksiään huomattavasti taitavammin kuin mitä tässä ketjussa esitetyt väittämät ilmaisevat. Kaavoittajat voisivat jopa seurata tätä kansalaisfoorumia jos käyttäisimme paremmin harkittuja perusteluita.

Talin alueella ja golfkenttäalueilla yleesäkin tarvitaan kaksi lakipykälien muodot täyttävää kaavapäätöstä. 1) Yleiskaavan muutos, jossa alueen käyttötarkoitus muutetaan ja 2) Päätös, jolla käyttötarkoituksen mukainen rakentaminen toteutetaan. 2) kohdan täytyy olla 1) kohtaa vahvistava toimenpide.
Kaavamuutosten tie on hyvin pitkä ja kivinen polku. Metsämaaksi muuttaminen on ehkä nopein keino edetä asiassa. Alueelle kehittyy lehtipuumetsä 20… 30 vuodessa (ei tosin täysikasvuinen). Lehtipuumetsän käyttötarkoituksen muuttaminen on paljon helpompaa kuin toimivan golfkenttäalueen.

Metropolialueen golfkentistä kaksi (Vuosaari ja Tapiola Golf) on vanhan kaatopaikan päällä. Ei niiden käyttötarkoitusta helpolla muuteta. Ainakin Vihti, EGS, SHG ja Gumböle ovat vuokramailla todellisuudessa kentillä on oikeus päättää vain vuokratoiminnan jatkamisesta tai neuvotella sen ennenaikaisesta lopettamisesta.