Re: –> P.P. - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#281735 Ilmoita asiaton viesti
KL

Pekka Pelimies kirjoitti: (21.10.2011 19:33:33)

KL kirjoitti: (21.10.2011 10:29:45)

swinging kirjoitti: (21.10.2011 1:00:05)
Mikäli lyöntiasentoa ei oltu otettu (lapa ei maassa), en usko että liikkuvan pallon lyömisestä selviää ilman penalttia.
Mikäli pallo liikkuu ennen taakseviennin aloitusta, ja sen jälkeen lyönti tapahtuu liikkuvaan palloon, kahdella rankulla ei taida selvitä.

Säännön 14-5 perusteella liikkuvan pallon lyömisestä ei rangaista, jos pallo on alkanut liikkua sen jälkeen, kun pelaaja on aloittanut taaksevientinsä tai lyöntinsä.

Jos taas pallo lähtee liikkeelle ennen kuin pelaaja on aloittanut taaksevientinsä EIKÄ pelaaja ole tähdännyt palloa, niin sääntö 14-5 antaa pelaajalle 2 penttiä.

Toi on kyllä jotenkin erikoinen

Kun toi lyöntikin on määritelty vain mailan liikkeeksi eteenpäin, kun on tarkoituksena ollut osua palloon, niin tuo taakseviennin lisääminen sallituksi tässä kohtaa tuntuu jotenkin kierolta.

Mitenkäs, jos on niin etevä, että ehtii pysäyttää lyönnin, ennen kuin osuu palloon. Pitääkö olla siirtämättä palloa takaisin paikalleen, vai onko tullut käpälöineeksi pallon pois paikoiltaan ja saa pelissä olleen pallon käpälöinnistä rangaistuksen? Oletuksena edelleen, että palloa ei ole tähdätty.

Jos pelaaja ei ole tähdännyt palloa eikä muutenkaan aiheuttanut pallon liikkumista, niin pelaajaa ei rangaista pallon liikuttamisesta.

Jos pelaaja lyö palloa, joka on alkanut liikkua vasta sen jälkeen, kun pelaaja on aloittanut mailansa taakseviennin tai lyönnin (siis mailan liikkeen eteenpäin tarkoituksenaan osua palloon), niin pelaajaa ei rangaista liikkuvan pallon lyömisestä.

Tästä seuraa se, että jos pelaaja pysäyttää lyöntinsä ennen osumistaan palloon, niin lyöntiä ei lasketa ja pallo pelataan siitä, mihin se pysähtyy, PAITSI jos pelaaja on tähdännyt palloaan. Tällöin pallo palautetaan paikoilleen ja yksi penaltti (18-2b).