Re: Outti ja sivuvesieste - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOutti ja sivuvesiesteRe: Outti ja sivuvesieste

#279967 Ilmoita asiaton viesti
KL

MREX kirjoitti: (3.6.2012 22:11:43)

Paikan hyvin tuntien ja pelaajan kannalla olevana, oletko miettinyt tilannetta, jossa pelatessanne 8. väylää, avauksenne jälkeen löydätte kyseisen pelaajan 7.väylän avauspallon ja kaveri on pelannut vesiestesäännön mukaan? Näitä tapahtuu. Pelaaja ilmeisesti pelasi oikein ja järkevästi.

Olennainen kysymys tässä on se, oliko pallo voinut kadota muualle kuin vesiesteeseen. Jos tilanteessa tiedettiin tai oli käytännössä varmaa (lähinnä kaiketi tuota jälkimmäistä), ettei niin ollut voinut käydä, niin pelaajan olisi pitänyt jatkaa vesiestesäännön perusteella ja hylätä varapallo. Jos taas oli mahdollista, että pallo oli sittenkin päätynyt outtiin, niin pelaajan tuli jatkaa varapallolla.

Jos tuossa ensimmäisessä tapauksessa pallo olisi myöhemmin löytynyt väylältä 8, niin pelaaja olisi siinäkin tapauksessa menetellyt oikein jatkaessaan peliään vesiestesäännön mukaisesti. Kuten yhdessä aiemmassa viestissäni kirjoitin, pelaajan on syytä esittää itselleen tuo kysymys ’onko pallo voinut kadota muualle kuin vesiesteeseen’. Jos rehellinen vastaus oli ’ei’, niin silloin pallon myöhemmällä löytymisellä ei enää ole mitään merkitystä. Tällaisten ’pallo löytyikin myöhemmin’ -tapausten välttämiseksi pelaajan tulee olla itselleen paitsi rehellinen niin myös ankara pohtiessaan vastausta tuohon kysymykseen. Pienikin epäilys riittää kallistamaan vaakakupin sinne pallon katoamisen vesiesteen ulkopuolelle suuntaan.