Re: Osakkaille kierrosmäärästä riippuva hinnoitelu - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäOsakkaille kierrosmäärästä riippuva hinnoiteluRe: Osakkaille kierrosmäärästä riippuva hinnoitelu

#428384 Ilmoita asiaton viesti

tuplabogi kirjoitti: (20.3.2012 19:54:11)

EFC kirjoitti: (20.3.2012 19:43:32)

tuplabogi kirjoitti: (20.3.2012 19:35:11)

Minusta ainoa mahdollisuus on perustaa oma osakesarja vähänpelaaville,esim.prime time ajan ulkopuolelle.
Voisi kokeilla pienellä määrällä.

Minkä takia golfin tulisi olla se halpa harrastus? Voi kun porukat tajuis että kenttien ylläpito vaan maksaa. Ihmetyttää vaan tämä karmea valituksen määrä jos joku joutuu maksamaan kierroksestaan hieman naapuria enemmän.
Itse olen tyytyväisenä maksanut vastikkeeni about 20 vuotta ja pienin vuosittainen kierrosmäärä taitaa olla 8 ja suurin vajaa 50. Siltikään tuon 8 kierroksen vuotenakaan ei ole kierroksen hinta harmittanut, sinä kesänä nyt vaan sattui olemaan tärkeämpääkin tekemistä.

Nyt ei keskustella siitä,pitääkö golfin olla halpa harrastus,vaan kierrosmäärästä johtuvasta hinnoittelusta ja se mahdollisuuksista.

Pidän suhteellisen pienenä ongelmana sitä että osakkaiden kesken syntyy jonkin verran eroa siinä kuinka monta kierrosta kukin kykenee hyödyntämän pelioikeuttaan kauden aikana. Mielestäni riittää hyvin kompensaatioksi että vähän pelaava käyttää pelioikeuden pelilippuina (mahdollista aika monella kentällä) ja voi tarjota tai jopa myydä kierroksen perheenjäsenilleen, ystävilleen tai ulkopuolisille. Toinen vaihtoehto on vuokrata pelioikeus ulkopuoliselle ja pelata vaikka GF:llä mahdolliset yksittäiset kierroksensa. En millään tavoin kadehdi heitä jotka pelaavat 100 kierrosta kaudessa. Toki itsekin pelaan kaudessa sen verran ettei kierroshinta nouse kovin mahdottomaksi.

Paljon, paljon suurempi ongelma syntyy siitä että jotkut yhtiöt antavat lähes ilmaiseksi peliaikoja hypergolfyhtiöille. Se heikentää vähän (tai ei ollenkaan) pelaavien osakkaiden mahdollisuutta pelioikeuden vuokralle antamiseen. Tästä aiheutuu osakasta kohden paljon suurempi tappio/vahinko kuin vastaavasti hyöty (osakasta kohden laskettuna) kenttäyhtiölle.

Hypergolfien hyysääminen on kuin käenpojan kasvatusta vieraassa pesässä. Kasvaessaan se heittelee isäntänsä omat poikaset pois ja sen jälkeen ruokitaan vain ja ainoastaan Käkeä. Saa nähdä kuinka kauan kenttäyhtiöt, tai paremminkin osakkaat, hyväksyvät tällaista oman pesänsä tuhoamista?