Etusivu›Foorumit›Yleistä›Osakkaana vai vuokralleantajana – esimerkkinä Lohja›Re: Osakkaana vai vuokralleantajana – esimerkkinä Lohja
Jii kirjoitti: (7.3.2010 21:20:49)
Driving Force kirjoitti: (7.3.2010 16:03:26)
Kyllähän osakkeilla nytkin on käyttäjästä riippuvia erilaisia oikeuksia, jotka hallitus peliohjesäännössään määrää. Jos pelioikeus nimetään henkilölle, jolla hcp on 4, niin hän pääsee käytännössä aina pelaamaan kentälle, ellei nyt sitten kaikki tiiajat ole totaalisen kokonaan varattu. Mutta jos pelioikeus nimetään henkilölle, jolla hcp on 44, niin hänen mahdollisuutensa mahtua mukaan lähtöryhmään on aika pieni, vaikka ryhmässä muuten tilaa olisikin, sillä pelaajien yhteis-hcp saattaa näin mennä yli hallituksen päättämän rajan. Puhumattakaan tilanteesta, jossa pelioikeus nimetään henkilölle, jolla ei ole vielä green cardia – häntähän ei hallituksen säätämien määräysten mukaan päästetä kentälle lainkaan.Osakkeilla on siis jo nyt käytännössä kaikilla kentillä kiistatta erilaisia oikeuksia riippuen pelioikeuden käyttäjästä. Mitä uutta tähän toisi se, että hallitus peliohjesäännössä päättää rajoittaa vuokrapelaajan pelimäärän kaudessa vaikkapa 30 kierrokseen?
Lähdön tasoitusrajana kai tyypillisesti on 110. Siis kaksi vasta-alkajaa tasoituksilla 54 pääsee kentälle ja mukaan sopii vielä tasoituksella 2 pelaava (tai kaksi tasoituksella 1). Luuletko, että nämä usein lähtevät seuraksi? Jos aloittelijat pelaavat osakkeen antamalla pelioikeudella, niin etukäteisvaraus onnistuu kotikentälle.
…
Yleisenä käytäntönä lienee, että kotikenttäläisen eduksi tuota tulkitaan hieman väljästi. 120 lienee lähempänä toteumaa, jotta 1. tasoitusryhmässä pelaavat pääsevät sitten odottelemaan vuorojaan joka lyönnillä seuraaviin ryhmiin ja kiroilemaan, miksei meitä päästetä täydellä kentällä ohi.
Tulevien kierrosten sujuvuuden kannalta olisi minusta suotavaa, että ripeästi harjoituskierroksiaan pelaavat kilpapelaajat enemmässä määrin osallistuisivat klubitasoituksella pelaavien kierroksille.