Re: Osakkaan vai yhtiön etu? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäOsakkaan vai yhtiön etu?Re: Osakkaan vai yhtiön etu?

#531010 Ilmoita asiaton viesti

Rauski kirjoitti: (12.7.2014 0:15:13)
Siis täysin väärin aseteltu kysymys, jossa unohdetaan se tärkein asia ja keskitytään vain epäolennaisiin asioihin, juuret kun on aivan muualla noiden kummankin saavuttamiseksi.

Yritän vielä selventää mitä tarkoitan.

Paljon on kirjoitteluissa kannettu huolta siitä, millä keinoilla golfosakkeiden kauppa saataisiin taas elpymään ja osakkeille kysyntää.

Vähemmän on pohdittu sitä, minkälaisia päätöksiä golfyhtiöissä pitäisi tehdä, jotta talous olisi vakaalla pohjalla ja mielellään tulot ja menot vähintäänkin tasapainossa. Jos golfyhtiön tulot ylittäisivät menot, yhtiöllä olisi hyvä taloudellinen pohja ylläpitää ja kehittää kenttää/kenttiä jatkuvin kehitystoimin ja parannuksin.

Yhtiöillä on valittavana on kaksi vaihtoehtoa:
A. Golfyhtiön tuloja pyritään kasvattamaan ryhtymällä entistä aktiivisemmin markkinoimaan asiakaslähtöisesti sitä tuotetta, mitä yhtiö voi myydä. Tuo tuote on käyttämättä jäävät starttiajat.
B. Golfyhtiö ei halua myydä ulkopuolisille mitään (tai sillä ei ole myytävää) vaan keskittyy palvelemaan osakkaittensa tarpeita, vaikka se merkitsee kaikkien käyttömenojen ja perusparannuksiin tarvittavien rahojen keräämistä yksinomaan osakkailta.

Ymmärtääkseni sillä on suuri merkitys osakkeitten kysyntään ja sitä kautta markkina-arvoon, valitseeko golfyhtiön hallitus linjan A vai B. Markkinoilla toiset arvostavat A:ta, toiset taas B:tä.

Suositeltavaa olisi kuitenkin selkeästi valita jompi kumpi ja toimia näkyvästi valitun linjan mukaisesti, jotta potentiaaliset osakkeen ostoa harkitsevat tietävät, mikä on golfyhtiön pitkän aikavälin tavoitesuunta ja visio.