Re: Osakekaupan tilanne - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäOsakekaupan tilanneRe: Osakekaupan tilanne

#419336 Ilmoita asiaton viesti

Tämähän menee aivan oudoille urille.

Ensinnäkin, oli kysymys mistä tahansa lajista, niin liitonetu on pitkälti myös kaikkien etu. Toiseksi suuri harrastajamäärä vakauttaa lajia niin, että sillä on tarpeeksi suuri puskuri poistuvien ja uusien harrastajien välillä. Kolmanneksi, oli laji mikä tahansa, niin vain pienellä osalla pelaajia / harrastajia on mahdollisuus panostaa siihen niin paljon kuin siihen olisi panostettava, jotta se kantaisi lajia taloudellisesti eteenpäin. Nyt jos tämä potentiaalisten ryhmä kapenee on se sama kuin tekisi omaa hautaansa ennenaikaisesti.

Se ryhmä joka nyt tukee halpapelaamista ei tee sitä lopunikäänsä, hyvin harva. Kun ensimmäiset harrastusvuodet menevät ohi ollaan valmiita sijoittamaan ja panostamaan lajiin, mikäli siihen jäädään oikeasti ja siihen on taloudellisesti varaa. Kuitenkin tällaiselle pelaavalle ryhmälle on myös paikkansa, koska myös sillä on mahdollisuus tehdä rahaa, aina tavalla tai toisella. Ja minusta tuntuu, että harva sitä edes vielä käsittää.

Se raha mikä golfiin sijoitetaan ei ole juurikaan suurempi kuin mihinkään muuhunkaan lajiin verrattuna jossa käytetään aikaa samalla tavalla. Nyt ongelmaksi monelle tulee se rahamäärän sijoittaminen yhtenä könttänä. Tähän olen ehdottanut jo useamman vuoden ajan tapoja, jolla kynnystä saataisiin pienemmäksi.

Se, että joku luulee, että saisimme lisää osakkeen omistajia asettamalla pakotteita tarkoittaa suurimmalle osalle punaista vaatetta ja itse ’tulevana osakken omistaja’ pelkään juuri Ulkomailla- tyylisiä henkilöitä. Itse en missään nimessä tahtoisi pelaajamäärien laskua, vaan kaikenlaisten ja tyylisten pelaajien kasvua, jotka sitten ajan kanssa löytävät oman paikkansa järjestelmässä.

Mutta myös juuri tämän tyyliset syytökset täällä, clubeilla ja kentille karkottaa potentiaalisia pelaajia. yksi jos toinenkin tuttu on perääntynyt ensimmäisen vuoden jälkeen vedoten lajin kalleuteen ja kankeuteen. Enkä ihmettele. Itse jos olisin näitä asioita kuullut ja täältä lukenut ennen aloittamista niin olisin saattanut kyllä pohtia asiaa muutaman kerran.

Verrokkina muuten noihin maksuihin. Itse maksan vuodessa n. 1500 – 2000€ vuodessa Suomessa pelaamiseen, joka on varmasti hemmetin paljon enemmän kuin monella muulla. Toinen mokoma menee ulkomailla pelaamiseen, jossa muuten tuo raha on aina otettu ilolla vastaan, kun taas Suomessa saa kertatoisensa jälkeen selittää, että ’on minulla pelioikeus kotikentälleni… ja tässäoli GF maksunne…’ Tuon siis monelle kentälle ja varsinkin omalle kotikentälleni hyvin rahaa, jopa enemmän kuin osakas. Poikani joka pelaa itselleen tulevaisuutta toisessa palloululajissa käyttää saman verran rahaa vuodessa, jalkapalloon, kuin mitä minä kotimaassa pelaamiseen. Tässä erona on vain se, että hänen maksunsa jakautuvat kahdelle toista kuukaudelle, omani räsähtää tiskiin nyt…