Re: Osakekaupan tilanne - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäOsakekaupan tilanneRe: Osakekaupan tilanne

#419291 Ilmoita asiaton viesti

eikka kirjoitti: (31.3.2013 18:07:19)
Miten nämä kentät sitten jakautuisivat. 18 reikäisen kentän kapasiteettina voinee pitää noin 30 000 kierrosta/vuosi, liikevaihto olisi noin 720 000€/vuosi ja kierroksen keskihinnaksi tulisi noin 24€. Esitän tässä erään jakoperusteen:
1) yli 75 kierrosta kotikentällään kiertävät, heidän pelikausimaksu (hoitovastike) on noin 2000€/vuosi. Tuokin maksu edellyttää osakkailta, joita on noin 350/18reikää, melko tasaista kentän kuormitusjakaumaa. Jos pelit osuvat kaikilla pääasiassa primetime -aikaan, niin maksu voisi lähes tuplaantua ja vastaavasti osakkaiden määrä lähes puolittua. He voisivat perustaa suljetun kentän.
3) ja 4) ryhmä jotain muuta sekalaista pelaajaryhmää, joita en nyt kuvaile.

5) alle 15 kierrosta kotikentällään kiertävät, heidän pelikausimaksu (hoitovastike) olisi keskimäärin 360€/vuosi. Myös tuo edellyttää tasaista pelaamisjakaumaa ettei primetimeaikaan tulisi tungosta.

Nämä ovat kierroslukumäärän mukaisia pelaajajakaumia. Kysyä voi, että kumpi kenttä toimisi suljettuna. Voisi kentät jakaa myös kierroksen keskihinnan perusteella esim alle 25€/ kierros sitten 25… 50€/kierros. sitten esim kentät, joissa kierroksen keskihinnaksi tulisi yli 100€. Kierroksen keskihinta on merkittävä tekijä kentän laadun, ylläpidon ja ruuhkaisuuden näkökulmasta tarkasteltuna.
Esimerkin tarkoituksena on havainnollistaa sitä, että osakaskunnan arvot ovat keskeinen kriteeri pelaajajoukon valikoitumisessa. Suomessa lähinnä vain Uudenman alueella on tapahtunut ja edelleen voisi tapahtua pelaajakunnan segmentoitumista. Sarfvik:illa on valmiiksi valikoitunut osakaskunta, Masterilla kehitys edennyt suotuisasti, mutta on vielä hieman kesken. Muut kenttäyhtiöt ovat sekalaista pelaajajoukkoa. Maakuntakentillä ei juurikaan ole mahdollisuutta ja riittävästi pelaajakuntaa tarjolla segmentoitumiseen.

Pikkaisen on kokemusta näistäkin asioista kertynyt vuosien avrrella. Ehdotan, että ne jotka maksavat vähemmän hoitovastiketta pelaavat vain maantaisin ja kentänhoitoa ei ole tehty, kuin viimeeksi lauantaina. Ne jotka maksavat enemmän saavat joka päivä huippukuntoisen kentän pelattavakseen, muilla ei silloin ole asiaa kentälle. Ei mitään maksuja pelimäärän mukaan vaan aikarajoituksia, se on oikeampi tapa. Kentänhoidosta, palkkakustannuksista kun ei voi tinkiä sen mukaan montako kierrosta kukin pelaaja (osakas, pelioikeutettu tms.pelaa). Aina on oltava paikalla joku ja aina on kenttää hoidettava käytettävissä olevia resursseja parhaiten hyödyntäen. Jokaisen oma asia on paljonko niitä aikoja sinne kentälle varaa.