Re: Onko pallo tiiauspaikalla vai ei? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOnko pallo tiiauspaikalla vai ei?Re: Onko pallo tiiauspaikalla vai ei?

#277019 Ilmoita asiaton viesti
KL

Q8 kirjoitti: (29.12.2012 23:14:13)

KL kirjoitti: (29.12.2012 20:38:58)
Mitä määritelmän tekstiin tulee, niin sen voi käsittää molemmin tavoin, aivan katsantokannasta riippuen. Kuten jo kirjoitin, kieliopillisesti ’the teeing ground’ tarkoittaa yhtä ja vain yhtä tiiausaluetta, aivan kuten pelaajakin pelaa yhdeltä ja vain yhdeltä tiiausalueelta (siis väriltä) per pelattava kierros.

Minkä voi käsittää molemmin tavoin?

Säännössä 13-2 ei taideta mainita sanallakaan ’through the green’iä vaan puhutaan pelkästä ’teeing ground’ista.

Kuten yllä lukee, viittasin määritelmän tekstiin.

Mutta nyt kun otit tuon säännön 13-2 esille, niin sielläkin lukee ’the teeing ground’ :

’…in creating or eliminating irregularities of surface within the Teeing Ground or in removing dew, frost or water from the Teeing Ground, …’

Omasta mielestäni tuossa lukisi ’a teeing ground’, jos sääntö nimenomaan sallisi nuo toimenpiteet millä tahansa tiipaikalla pallon jo ollessa pelissä. Nyt siinä kuitenkin lukee ’the teeing ground’, mikä ilmiselvästi viittaa yhteen ainoaan, eli pelaajan aloituslyöntiinsä käyttämään tiipaikkaan.

Alan olla satavarma, että golf.comin Rules Guy on väärässä.