Re: Onko pallo tiiauspaikalla vai ei? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOnko pallo tiiauspaikalla vai ei?Re: Onko pallo tiiauspaikalla vai ei?

#276997 Ilmoita asiaton viesti

k. kirjoitti: (26.12.2012 16:36:31)

Avaat valkoisilta. Epäonneksesi pallo osuu puun oksaan ja päätyy sinisten tiiauspaikalle.

Onko pallosi nyt tiiauspaikalla, jolloin voit ”muodostaa tai tasoittaa tiiauspaikan pinnan epätasaisuuksia, tai poistaa kastetta, huurretta, tai vettä”?

Minusta pelaajalla on vain yksi tiiausalue (”The teeing ground”) reikää kohti. Yksi sääntökaveri on toista mieltä.

Teeing Ground
The ”teeing ground” is the starting place for the hole to be played. It is a rectangular area two club-lengths in depth, the front and the sides of which are defined by the outside limits of two tee-markers. A ball is outside the teeing ground when all of it lies outside the teeing ground.

Tiiauspaikka (Teeing Ground)
”Tiiauspaikka” on pelattavan reiän aloituspaikka. Se on suorakulmainen ja kahden mailanmitan pituinen alue, jonka etu- ja sivurajat määräytyvät kahden tiimerkin ulkoreunojen mukaan. Pallo on tiiauspaikan ulkopuolella, kun se on kokonaan paikan ulkopuolella.

Miten mahtaa olla?

Määritelmä on selvä. Tiiauspaikka on pelattavan reiän aloituspaikka. Kun pelaaja pelaa valkoisilta, muut tiiauspaikat eivät voi olla hänen aloituspaikkojaan sillä kierroksella.

Ja kun palloa on lyöty, niin osuttiinpa siihen tai ei, niin pallo on pelissä, eikä sitä saa liikuttaa, ellei jokin sääntö sitä salli. Ja kun se on pelissä, päätyipä se minkä väriselle tiiauspaikalla tahansa, pelaaja ei saa ’muodostaa tai tasoitella. Jos palloa liikutetaan, rikotaan sääntöä 18 (pysähtyneen pallon liikuttaminen), ellei jokin muu sääntö sitä salli (esim. pelaamaton paikka, tilapäinen vesi). Ja vaikka se jäisi samalle tiiauspaikalle, jos se nostetaan tiin päälle ja lyödään siitä, silloin pelataan väärästä paikasta.

Tällä palstalla osataan eksyä melko kauas alkuperäisestä aiheesta. Nytkin yksinkertaisesta kysymyksestäkin saatiin aikaan riita siitä, onko raiverin laittaminen tiin päälle tiin pistämistä aukkoon.