Re: Onko pallo hiekkaesteessä vai ei? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOnko pallo hiekkaesteessä vai ei?Re: Onko pallo hiekkaesteessä vai ei?

#277107 Ilmoita asiaton viesti
KL

PG kirjoitti: (27.12.2012 23:34:59)

KL kirjoitti: (27.12.2012 22:00:26)
Bunkkerin reunat voivat olla hyvinkin moninaiset ja perin eri korkeudella maan keskipisteestä. Siispä eri kohdista bunkkerin reunoja piirretyt suorat viivat eivät kohtaakaan pystysuunnassa missään, vaan tuloksena on käsittämätön sillisalaatti, jossa ei ’kannesta’ ole tietoakaan, ilman että tuo kansi olisi jopa metrin paksuinen.

Kyllä jokaiselle bunkkerille ainakin yksi yhtenäinen viivanohut kansi löytyy. Ongelmana yleensä vain on se, että niitä löytyy liikaa ja tietenkin niiden hankala määrittäminen. Tuolla aiemmin jo yritinkin valottaa asiaa:

Jos bunkkerin reunaviiva ei kulje yhdessä tasossa – normaali tapaus – niin samalle bunkkerille saadaan runsas määrä erilaisia viivotinpintakansia.

Vastauksestasi tulee elävästi mieleen erään vuoden -87 kesätyöpaikkani kollegan hehkutus tämän käytyä muuan siihen aikaan tunnetun teoreettisen fysiikan johtohahmon luennolla aiheesta ’moniulottuvuudet’. Tuon asiantuntijan mukaan ulottuvuuksien lukumäärän ylittäessä 15 nuo ulottuvuudet vaahtoutuvat. Minulle ei koskaan selvinnyt mitä tuo tarkoittaa, mutta olen kyennyt elämään asian kanssa.

En ymmärrä miten on mahdollista löytää samanaikaisesti yksi ainoa ja toisaalta monta erilaista viivanohutta kantta. Onneksi tällä asialla ei ole minkäänlaista merkitystä golfin kannalta, hiekkaesteen yläraja kun kulkee hiekan pinnalla, olkoot fyysikot asiasta mitä mieltä tahansa.

Keskustelu tältä osin kulkee kehää eikä tuo esille mitään sellaista uutta, jota ei olisi jo käsitelty tässä ja siinä aiemmassa ketjussa, joten jääköön keskustelu omalta osaltani tähän.