Re: Onko dropatessa vapauduttava haitasta kokonaan? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOnko dropatessa vapauduttava haitasta kokonaan?Re: Onko dropatessa vapauduttava haitasta kokonaan?

#287246 Ilmoita asiaton viesti
KL

kulonen kirjoitti: (18.5.2010 16:01:37)
Siis kysymys kuuluu, onko esimerkiksi tieltä vapaan dropin turvin tehdyllä dropilla vapauduttava haitasta kokonaan? Lähin pelattava paikka saattaa hyvinkin johtaa hankalampaan paikkaan jossa tie ei kuitenkaan enää haittaa vaan esimerkiksi puu tai kallio. Vai voiko esim dropata vain pallon pois tieltä ja kuitenkin seistä itse tiellä.

ESIMERKKI: (oikeakätinen pelaaja)
Väylän oikeassa reunassa on tie jolta vapaa droppi. Tien oikealla puolella noin 30 cm leveä kaistale nurmikkoa ja sitten ruusupuskat ja niiden takana out. Pallo pysähtyy tien oikeaan reunaan. Pitääkö pallo dropata ruusupuskaan jolloin jalatkaan eivät ole tiellä vai voiko dropata tälle kapealle nurmikaistaleelle ja seisoa lyödessään tiellä?

Myöhemmin väyllällä out-raja kulkee heti tien oikealla puolella (ei ruusupuskia välissä).
Outtiin ei palloa ilmeisesti voi dropata joten silloin se ei voi olla lähin vapauttavapaikka. Dropataanko silloin tien vasemmalle puolelle?

On muuten hyvä muistaa myös se, ettei lähintä vapauttavaa paikkaa välttämättä pääse edes määrittämään kentän muodostelmien vuoksi, vaan paikka on arvioitava. Sellaisessa tapauksessa vapaa droppi ei mitä luultavimmin ole ollenkaan suositeltava vaihtoehto. Ja kuten jo joku totesi, niin aina kannattaa ensin katsoa mihin pallonsa aikoo dropata ennen siihen kajoamista.