Re: Ongelmia tilapäisen veden kanssa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOngelmia tilapäisen veden kanssaRe: Ongelmia tilapäisen veden kanssa

#269322 Ilmoita asiaton viesti
KL

Bubba Watson ja Eerikki Pellonkulma, 78 v, hcp 26,7 pelaavat golfia. Suora par4, Bubban draivi ja Eerikin kolmas lyönti päätyvät aivan vierekkäin 50 metriä viheriöstä väylän vasemmalle puolelle raffiin joitakin metrejä 30 metriä korkean kuusiaidan taakse. Kummankin stanssia lyönnissä viheriön suuntaan hieman häiritsee tilapäinen vesi, sen sijaan chippiä väylän suuntaan ko. vesi ei häiritse. Aidan läpi ei palloa voi lyödä, mutta Bubba ei anna pikku veden häiritä itseään, vaan huitaisee puolihuolimattomasti keveän lobin aidan yli griinille.

Ennen omaa lyöntiään Eerikki ylistää Bubban lyöntiä ja toteaa, että jos hän olisi aloittanut golfin jo sotavuosina, pystyisi hänkin kenties lyömään moisen lyönnin, mutta nykyisellään hän voi ainoastaan kateellisena katsoa nuorukaisten moisista uroteoista suoriutuvan, itse hän ei siihen kykene.

Yhtäkkiä Eerikki muistaa, että tilapäisestä vedestä saa vapautuksen, jos se häiritsee pelaajan stanssia. Bubba huomauttaa, ettei tilapäinen vesi häiritse Eerikin chippiä väylälle päin, eikä Eerikki mitenkään pysty lyömään palloaan viheriön suuntaan. SIihen Eerikki tokaisee, että jos kerran sinä pystyit siihen, niin lyönti on mahdollinen ja siten vapautus on oikeutettu.

Niinpä Eerikki ottaa vapaan dropin ja sen seurauksena hänelle avautuu suora linja lipulle kuusiaidan ohitse. Tyytyväisenä Eerikki ottaa suosikkimailansa puu-11 ja lyö matalan topin viheriölle.

Sen pituinen se.