Re: Ongelmia tilapäisen veden kanssa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOngelmia tilapäisen veden kanssaRe: Ongelmia tilapäisen veden kanssa

#269345 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (22.12.2014 10:05:54)
Mä päätyisin samaan ratkasuun jos ko lyöntisuunnassa olisi vaikka 230m vettä ylitettävänä ja tietäisin, että pelaajan maksimit on tuolla 150m paikkeilla, en siitä droppia antaisi hänelle, Bubballe kylläkin.

Ratkaisuun siis vaikuttaa moni asia, kuten myös tilanne ja edelleen se pätevä tapa ratkaista kysymys on: löisikö pelaaja sen lyönnin jos tuota haittaa tai tilapäistä vettä ei olisi.

Tavallaan ymmärrän tuon.
Jos vaikkapa mun tasoinen tuuppari väittäisi että yrittää lyödä 230 m veden yli, tai lobata 30 m kuusiaidan yli, se olisi kyllä vale.

Mutta johtaa ikävään tilanteeseen että tuomarin tosiaan on päätettävä se, onko pelaaja ’riittävän hyvä’ että hän saa vapaan dropin, vai ei.

Esim. tuo 230 m vettä ylitettävänä, antaisitko dropin jos

– pelaajan aikaisempi ’ennätyslyönti’ = 150 m (kerroit että et, OK, ymmärrän hyvin)
– ennätys 200 m?
– ennätys 220 m?
– ennätys 229 m?
– ennätys 231 m?
– jos et tiedä tarkasti, muuta kuin että hcp 26 – ja pelaaja sanoo että ’pystyn kyllä lyömään halutessani sairaan pitkälle, yleensä en koskaan yritä sitä koska niistä vain 2% onnistuu, mutta NYT haluan yrittää!’

Joka tapauksessa siis tämä sääntö ilmeisesti on virallisestikin sellainen, että se suosii hyviä pelaajia, huonojen kustannuksella. Eli siis golfissa on aika erikoisia sääntöjä, verrattuna muihin urheilulajeihin.