Re: Oma seura sitoutumattomille - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäOma seura sitoutumattomilleRe: Oma seura sitoutumattomille

#457330 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (22.9.2010 14:01:14)

kebax kirjoitti: (22.9.2010 13:56:39)

Southpaw kirjoitti: (22.9.2010 13:43:12)
Alkup. postauksessa mainitusta uuden seuran ’oleellinen ja välttämätön’ -kategoriasta poistaisin vielä vakuutuksen.

Mihin sä sitä tasoitustakaan tarttet? Eli siis loppujen lopuksi: mihin sää tätä uutta seuraakaan enään tarttet? Nyt vaan meet sinne yhtiökokouksees ja esität että pelioikeussäännöstä poistetaan vaatimus kuulua johonkin tasoitusta ylläpitävään seuraan. Tai miten se sinne sitten onkaan sorvattu.

Tottahan tuo. Ei mihinkään järjestelmään tarvitse kuulua. Tosin ei sitten myöskään ole muuten niiden sopimusten piirissä. Ensimmäisenä tulee tietty mieleen se, että golfliiton jäsenseurat edelyttävät vierailijoilta johonkin toiseen jäsenseuraan kuulumista.

Ihan vaan teoreettisella tasolla:
Suomessa ja monessa muussa maassa on voimassa ns. sopimuspakko. Linja-auton on tehtävä kuljetussopimus kyytiin haluavan matkustajan kanssa, sähköyhtiön on tehtävä sähkösopimus kuluttajan kanssa, K-kaupan on tehtävä kauppasopimus ruokaa tai polkupyörää haluavan ostajan kanssa, hotellin on tehtävä majoitussopimus nukkumaan haluavan kuluttajan kanssa, keilahallin on päästettävä keilaporukka pelaamaan, JOLLEI OLE ASIALLISTA SYYTÄ EPÄÄMISEEN.

Olisiko asiallinen syy se, että ei satu olemaan jonkun aatteellisen yhdistyksen jäsen? En usko. Olisiko asiallinen syy se, että ei ole jonkun liiton sopimaa vastuuvakuutusta, mutta voi osoittaa omaavansa jonkun vastaavan vakuutuksen? En ihan välttämättä usko tähänkään. Olisiko asiallinen syy se, että kentälle haluava pelaaja ei voi osoittaa peli- tai sääntö-/etikettitaitojaan ilman jäsenyyden mukana tuomaa tasoituskorttia? Todennäköisesti.

Nämä eri lajiliittojen määräämät rajoitukset, jotka koskevat palvelun tarjoajaa ja kuluttajaa, esiintyvät ehkä tyypillisimmin golfissa. Itselleni ei tule muuta lajia mieleen, jossa kuluttajasuhteessa olisi joku kattojärjestö, joka yhtä laajaan ryhmään kohdentuen puuttuu kuluttajan ja palveluntarjoajan väliseen suhteeseen antaen käytännössä ’määräyksiä’ palveluntarjoajalle tuotettavan palvelun sisällöstä ja mm. asiakkaiden kelpoisuusehdoista. Tämä on kilpailulainsäädännön ydinaluetta, mutta on jäänyt käytännössä hyvin pienelle huomiolle. Jumalattomasti on aloja, joilla kilpailuoikeudelliset asiat ovat oikeasti tärkeitä sekä intressit suuria ja siksi asioita tutkivat resurssit on käytössä siellä. Hyvä niin.