Re: Oliko diskaus sääntöjen mukainen? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötHallitus toimikuntanaRe: Oliko diskaus sääntöjen mukainen?

#277923 Ilmoita asiaton viesti
ts

Mun mielestä asia on myös tuon tapauksen osalta varsin loppuunkäistelty ja keskustelu siitä menee ip-lehti tasolle, mutta ehkä tapaus taas kerran oli silti hyödyllinen tulevaa ajatellen.

1. Kilpailumääräykset on laadittava ajatuksella ja kunnolla. Tapanan tuntuu olevan, että ne tulostetaan päivämäärää ja kisan nimeä muuttaen vuodesta toiseen, eikä niitä arvosta kisan järjestäjä sen enempää kuin pelaajatkaan. Ei riitä, että niiden laatija on joskus itse ymmärtänyt tarkoituksensa, vaan ne pitää kirjoittaa siihen muotoon, että lukijallekaan ei voi jäädä epäselvyyttä. Tähän ymmärtääkseni myös Baystream viittasi hard cardin sanamuotoa lainatessaan, joka siis on se ainoa oikea tapa kertoa liikkumisesta kentällä. Auton käyttökielto jättää mm mopon käytön sallituksi.

2. Pelaajien on opittava ymmärtämään, että niissä oikeesti kerrotaan mitä saa ja mitä ei saa tehdä ja alettava kunnioittamaan ja lukemaan niitä. Hyvänä esimerkkinä tuolta ET:n karsiinoista tapaus, jossa ihmettelin miksi pelaaja ei saa vapautusta maata kaivavan eläimen tekemästä kuopasta vaikka joutuu siinä seisomaan ja golfin säännöt sen vapautumisen sallisivat. Olivat muutama vuosi sitten ET:n hard cardiin tällaisen rajauksen laittaneet varsin perustellusti ja säännöt hyvin tunteva kaveri hankkii itselleen helposti vaikka DQ:n jos ei noita tarkentavia määräyksiä lue.

Eli aletaan molemmin puolin arvostamaan noita asioita ja tekemään paremmin, niin ei tarvitse näitäkään puida jatkossa.