Re: Oikeus vai velvollisuus puuttua sääntörikkomuksiin - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötOikeus vai velvollisuus puuttua sääntörikkomuksiinRe: Oikeus vai velvollisuus puuttua sääntörikkomuksiin

#270524 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (20.8.2014 21:42:57)

Säännön 13-4c kohta kieltää liikuttamasta irrallista luonnonhaittaa, joka on esteessä tai koskettaa sitä. Tämä sääntökohta ei mitenkään kumoa vesiesteen rajojen määritelmää.

Tästä olen samaa mieltä. Ei kumoa ei.

KL kirjoitti: (20.8.2014 21:42:57)
Deccarin teksti ’rules do not comtemplate’ viittaa siis siihen, etteivät säännöt suoraan kerro saako pelaaja liikuttaa sellaista irrallista luonnonhaittaa, joka on vesiesteen rajojen sisäpuolella, muttei ’lie in or touch’. Siksi koko deccari on kirjoitettukin.

Tästäkin olen samaa mieltä. ’Muttei ”lie in or touch”’ tarkoittaa siis sitä, että vesiesteen rajojen sisäpuolella oleva ilma ei ole itse estettä, vaikka esteessä onkin. Muutenhan kyseessä olisi ”touch”- tilanne, jolle sääntö 13-4 on sovellettavissa. Hyvä että olet ymmärtänyt asian.

KL kirjoitti: (20.8.2014 21:42:57)
Vesiesteen määritelmän mukaisesti kaikki vesiesteen rajojen sisäpuolella oleva on joko osa estettä tai esteessä. Tästä ei ole mitään poikkeuksia, vaikka kuinka yrität niin uskotella.

Pallo vesiesteessä –määritelmä tekee kiistatta vesiesteen rajojen sisäpuolella lentävästä pallosta poikkeuksen, koska se ei ”lie” eikä ”touch”. Vesiesteessä oleva ilma ei ole käsiteltävänä olevan deccarin eikä minkään muunkaan tiedon perusteella. vesiestettä. Asia voidaan päätellä suoraan myös määritelmästä. Pelkkä koskettaminen riittäisi, jos ilma olisi osa vesiestettä. Ei ole. Loordit eivät turhia lässyttele.