Re: Oikeus neuvoa oikeus opettaa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäPRON OIKEUS OPETTAARe: Oikeus neuvoa oikeus opettaa

#442908 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (5.3.2011 13:17:39)

piispanen kirjoitti: (5.3.2011 13:07:01)

Kysäsimpä parilta tutulta prolta ja kolmelta tutulta seuran puheenjohtajalta ko. asiasta.
Prot ihmetteli asiaa ja totesivat,ettei tule mieleenkään mennä puheille,jos joku neuvoo ja opastaa vaimoaan tai lapsiaan rangella.
Sopimuksesta totesivat lyhyesti,että siinä annetaan lupa harjoittaa elinkeinoa ko. kentän alueella tietyin ehdoin.
Puheenjohtajatkin ihmettelivät sitä,että prot olisivat jotain rangepoliiseja.
Ohjesäännöissäkin on ilmoitettu,ketkä ovat valvojien asemassa ja prot ei niihin kuulu.
Koko rangea ei ole annettu heidän käyttöön,vaan heille on annettu vain lupa toimia määrätyin edellytyksin.
.

Jatkat edelleen ihmeellisten tulkintojen linjalla, vaikka olen moneen kertaan todennut, että itse en esimerkiksi asiaan ole koskaan puuttunut. Jos joku toinen siihen sopimuksensa pohjalta puuttuu, ei hän mielestäni toimi väärin, vaan oikeuksiensa mukaisesti. Jossain päin maailmaa saattaa olla tuossa varsin tiukka käytäntö, jossain väljempi.

Sopimuksia on varmasti erilaisia ja jotkut Prot ovat saattaneet tuollaiseenkin nimensä laittaa, jossa yksinoikeutta ei ole. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Silloin kun yksinoikeus siinä on mainittu, on Pro vahvoilla tuon luvan suhteen jos niin haluaa. Tuon seikan ymmärrykseen saattaminen on ollut kirjoitusteni pohja. Toisen toimitilaan ei saa mennä ilman lupaa hänen töitään tekemään edes ilmaiseksi. Ei luulisi tuon olevan vaikea ymmärtää.

Ei tämä ole maailman tärkein asia enkä lähde tästä enempää vääntämään. Elinkeinon harjoittamisen ja kaverin opastamisen välillä on kuitenkin valtava ero eikä mikään kentän ja pron välillä solmittu sopimus voi estää kaveria neuvomasta toista, siihen ei vain ole minkään valtakunnan juridisia oikeuksia vapaan ilmaisun maassa. Lisäksi pidän sellaista prota, joka moisen sopimuksen perusteella tulee hätistämään kavereitaan neuvovan henkilön pois harjoitusalueelta henkisiltä ominaisuuksiltaan jokseenkin kykenemättömäksi toimimaan asiakaspalveluammatissa. Tosin onhan kyseessä voinut olla huono päiväkin, joten ei tuomita kaveria liian hätäisesti.