Re: Nyt niitä lahjoitetaan lisää - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäNyt niitä lahjoitetaan lisääRe: Nyt niitä lahjoitetaan lisää

#395448 Ilmoita asiaton viesti

[

Miksi olisi, kun pelaamisen kannalta samat edut kuin osakas saa vuokraamalla pelioikeuden kokonaiskustannuksiltaan jopa halvemmalla kuin ostamalla osakkeen?

jeps, ja tilanteeseen ovat syyllisä ne pelaavat osakkeenomistajat joita ei ole yhtiö kokouksissa näkynyt, siis ne jotka ovat jättäneet etunsa valvomatta.

Se että yhtiökokouksissä äänivaltaansa käyttävien osakkaiden osuus on parhaimmillaankin marginaalinen saattaa herkästi johtaa hyvinkin tempoilevaan strategiaan (esimerkkinä tuo läntisempi kenttä jolta saisi ilmaiseksi osakkeita)
tai sitten päätöksiin jotka johtavat sellaisiin kuluihin joita pääosaosakkaista ei ole valmis maksamaan (tuo itäsempi kenttäyhtiö)

kumpikaan tilanne ei ole omiaan parantamaan osakkeiden haluttavuutta,

lisäksi kun pohditaan sitä miksi vuokrahinnat ovat naurettavan alhaisia suhteessa vastikkeeseen, vaikka oikea kysymys olisikin ”miksi osakkeita on tarjolla vuokralle enemmän kuin halukkaita vuokraajia löytyy”

lisäksi jos soppaan sotketaan se tosiasia että lähes poikkeuksetta jokainen Suomalainen golfyhtiö omaa kohtuuttoman paljon osakkeita eli pelioikeuksia / 18 reikää (n. 750 osaketta / 18 reikää) kun kenttien kapasiteetti rittää palvelemaan vain noin 2/3 tästä määrästä jos kaikki osakkeiden pelioikeudet olisivat harrastavien ihmisten käsissä.

perustan tuon väitteeni seuraaviin lukuihin:
suomessa pelattujen kierrosten määrä vuonna 2007 / 18 reikää:
alhaisin luku kytäjä n. 15 000, korkein peuramaa n. 25 000

tyypillinen n. 20 000 kierrosta => n. 25 – 30 kierrosta / pelioikeus / vuosi

kuinka moni tätä palstaa lukeva voi ihan vilpittömästi myötää kierrosten määrän kotikentällään jääneen noin alhaiseksi? itse voin sanoa pelaavani tuplasti tuon.

Suomalainen golfyhteisö on tällähetkellä murrostilassa jossa se etsii omaa muotoaan tuleviksi vuosiksi, aivan samallatapaa kuin 80-luvulla jolloin murroksen laukaisi kenttien raknetamiseen tarvittavan pääoman puute, jonka johdosta osakeyhtiöpohjaiset kentät näkivät päivänvalon.

Tämän murroksen käyttövoimana on taas se että golfarit yrittävät löytää harrastukselleen sen viiteyhteisön joka vastaa juuri kyseisen yksilön tarvetta, kun argumentit ”osake on pomminvarma ja hyvä sijoitus” ja ”on coolia omistaa osake” ovat osoittautuneet lähinnä naurettaviksi

kenttäyhtiöissä on vain opittava ymmärtämään että tärkeä osa toimintaa on se että kenttäyhtiö toimii johdonmukaisesti noudattaen selkeää pitkänaikavälin strategiaa joka on myös osakkeenomistajien sisäistämä ja hyväksymä.
vain silloin tulevaisuudessa ostaja voi jo etukäteen pohtia sitä mikä kenttä vastaisi juuri hänen tarvettaan.