Re: Nyt niitä lahjoitetaan lisää - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäNyt niitä lahjoitetaan lisääRe: Nyt niitä lahjoitetaan lisää

#395454 Ilmoita asiaton viesti
KL

Jooseppi kirjoitti: (10.6.2009 15:07:37)
muistaakseni eräällä ruuhkasuomen kentällä jäseniä on n. 700 / 18 reikää ja kaikista lähdöistä varattujen osuus liikku välillä 70 -99%

….

esim meidän kentän teoreettisten lähtöjen hyödyntämisprosentti kk tasolla laskettuna liikkuu välillä 75 -95%, eikä meillä ole osakkeita kuin n. 570 / 18 reikää, nuo vapaat ajat ovat tyypillisesti arkiaamupäivien lähtöjä ja niissäkin 3. tai 4. hlön paikkoja, kokonaan tyhjiä lähtöjä on vain aihan kauden alussa ja muutamia sitten lokakuussa. lisäksi on huomioitava että tyypillisesti vuosittain n. 10% osakekannasta ei ole aktivoinut kauden pelioikeuttaan.

Meillä SHG:ssä pari vuotta takaperin Lakiston käyttöaste lähtöaikojen osalta oli n. 40 % ja Luukin n. 60 %. Tämä siis toteutuneita lähtöjä vs. kaikki varattavissa olevat lähtöajat. Talman (jossa olen pelannut jo monta vuotta säännöllisesti) osalta en osaa noita prosentteja sanoa, mutta varauslistoja katsellessani noin perstuntumalta sanoisin, että aivan ruuhkaisimpina päivinä likimain kaikki lähtöajat välillä 7.30-16.00 ovat täynnä (aamulla kuudelta tai seitsemältä mahtuu AINA pelaamaan), mutta illemmalla lähtöaikoja alkaa löytyä eikä mikään, toistan, mikään päivä näin kesäkuussa ole kokonaan täynnä, ellei sitten kentän käyttöä illasta tai aamusta ole jotenkin muuten rajoitettu. Arkipäivinä aikoja taas löytyy aivan pilvin pimein päiväsaikaan. Tuosta kun katselin vaikkapa ensi maanantaita, niin varauksia oli alle kymmenen kappaletta Laaksolla, eli ajoista oli varattu muutama prosentti. Tällekin päivälle löytyi kymmeniä vapaita lähtöaikoja, samaten huomiselle.

Jos sitten puhutaan niistä parhaista lähtöajoista, niin niiden varausprosentti varmasti on hyvin korkea ja usein lähellä sataa, mutta keskimäärin ja koko pelikautta ajatellen en jaksa uskoa, että millään kentällä varausprosentti menisi yli 70 prosentin, tai ei ainakaan kovin paljon. Tietenkin, jos varauksia tehdään varmuuden vuoksi kovin paljon (kuten tiedän joillakin kentillä tapahtuvan), ei varausten määrä kerro kovin paljoa siitä toteutuneesta pelimäärästä tai tarjolla olevasta kapasiteetista. Vaimolleni kävi viime kesänä useammankin kerran niin, että varatessaan juuri ja juuri mahtui johonkin ryhmään ja kun tuli paikalle, ei ryhmästä ollut jäljellä kuin hän itse. Peruutuksia siis tulee paljon aivan kuten ex tempore –lähtöjäkin.