Re: –> Nysse - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#396254 Ilmoita asiaton viesti
KL

Nysse kirjoitti: (24.4.2009 18:04:24)
Ja vielä tuli mieleen kun asiasta on keskusteltu:

Muistaakseni miehille on sloupattu esim. JG:ssä pun/kelt/valk tiit, naisille vain pun/kelt. Mistä johtuu? Epätasa-arvoa!

Ei ole kyse mistään epätasa-arvosta. Lähtökohtaisesti miesten takatiiltä pelaavat sellaiset miehet, joiden lyöntipituus ja taitotaso ovat huomattavasti keskimääräistä tuupparia edistyneempiä. Toisaalta punaisilta pelaavat vaikkapa 81-vuotiaat hyvin säilyneet miehet, joiden avaus kantaa karvan yli 160 metriä. Pikkaisen epäasiallista olisi heitä työntää keltaisille kenttää tukkimaan ja muutenkin turhautumaan.

Naisten lyöntipituus ei yllä miesten tasolle, ei keskimääräisesti eikä huipullakaan. Siksi ei ole mielekästä sloupata miesten takatiitä naisille. Vain hyvin harvat naisklubipelaajat pystyvät pelaamaan keltaisilta kentän rytmiin, on sitä mittaa kuitenkin sen verran paljon. Tämä tietenkin riippuu kentästä. Joillakin kentillä keskimääräistä pitkälyöntisempikään nainen ei yllä keltaisilta edes väylälle.

Nysse kirjoitti: (24.4.2009 18:04:24)
Entä jos nainen haluaa pelata keltaisilta, miksi hänen slopensa katsotaan miesten taulukosta?

Onko tässä järkeä?

Ei ole eikä näin missään pidä edes olla. Poikkeuksena voitaneen pitää sitä, että nainen väen vängällä haluaa osallistua miesten sarjaan. Tällöinhän kaikki tiit ja slopet ovat tietenkin kilpailijoille samat.

Nysse kirjoitti: (24.4.2009 18:04:24)
Ja vielä tuli mieleen kun asiasta on keskusteltu:Miksi aina ’naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta’ – protestoin!

Minä pelaan kaikilta väreiltä, seurasta ja mielentilasta riippuen. Naiset taasen yli 90-prosenttisesti ovat sen verran lyhytlyöntisiä, että pelistä nauttiminen parhaiten onnistuu pelaamalla kenttää mahdollisimman lyhyenä. Jos mitta riittää, niin siitä vain sinisille tai jopa keltaisille, ei sitä ole missään kielletty. Järki vain tulee pitää päässä, jotta peli sujuu eikä olla kentän tukkona.

Jyskylässä tilanne on sikäli poikkeuksellinen, että sinisiä tiipaikkoja ei ole. Panepas ehdottaen tilanteen korjaamista ao. henkilöille.