Re: Ns. halpapelaaminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäNs. halpapelaaminenRe: Ns. halpapelaaminen

#418955 Ilmoita asiaton viesti

Haade kirjoitti: (8.4.2013 16:11:41)
Kovin moni ’halpapelaamisen’ vastustaja haluaa nostaa osakkeidensa hintaa kysyntää pienentämällä. Ja tämän seuraus on kyllä jokin ihan muu kuin toiminnan tervehtyminen vähänkään pidemmässä juoksussa.

Se, mitä kukin on aikanaan maksanut osakkeesta on uponnut kustannus. Tappion riski sisältyy kaikkeen omistamiseen, ja nyt se on vain realisoitunut golfosakkeissa. Tarjonta on kasvanut enemmän kuin mitä kysyntä olisi edellyttänyt.

Ja vaikka maasta kuinka poistettaisiin halpapelaaminen, ei se yksistään nostaisi goflosakkeiden hintoja! Kyllä nuo satunnaiset golffarit, jotka ’halpapelaamista’ harjoittavat, löytäisivät jonkin uuden lajin, jos golffin hinta nousee suhteettomaksi per pelattu kierros.

Ja mitä vähemmän pelaajia, sitä vähemmän myös uusia lapsia golffin parissa, sillä myös satunnaiset pelaajat tuovat mukanaan uusia ’aktiivipelaajia’, kun lapsi saattaakin innostua golffista vanhempiaan enemmän.

Ei tätä lajia kehitetä niin, että tehdään pelaamisesta hankalaa ja kallista kaikille niille, jotka pelaavat +/- 10 – 20 kierrosta per kesä. Maailma muuttuu, ja uudet pelaamisen muodot sen mukana ovat vain ja ainoastaan tervetulleita KOKONAISUUDEN kannalta.

Se, että golfosakkaiden arvo on romahtanut ei ole halpispelaajien syy. Todelliset syyt siihen ovat paljon syvemmällä. Nyt vain etsitään helppo kohde purkaa tuskaa, kun omistus on tuottanut turskaa! Syyttäkää ennemmin niitä tahoja, jotka ovat olleet rakentamassa jokaiseen niemennotkoon goflkenttää, ja jotka ovat rahoittaneet tätä älyttömyyttä! Kyllähän tähän golfmaailmaankin pätee nimittäin ihan perus ’kysynnän ja tarjonnan’ laki.

Jos halutaan nostaa goflosakkeiden arvoa, tulee keinojen olla pitkäjänteisiä, ja perustua kysynnän kasvattamiseen. Se on ainut terve tapa nostaa golfosakkeiden arvoa. Ja mitä alhaisempi kynnys aloittaa laji on, sitä enemmän pelaajia on pitkässä juoksussa. Nopeaa ja helppoa ratkaisua tähän ongelmaan ei ole.

Kaikki varmaan haluaisivat pelata sen 10-20 kierrostaan halvemmalla kuin maksamalla pelikausimaksun. Ongelma on vaan siinä ettei ne kentät elä ja ei ole olemassa mitään taikakeinoa jossa yhtälö on halvempi pellaaminen/kenttien talous/kutakuinkin kohtullisessa kunnossa oleva golfkenttä jossa viitsii pelata/investointien rahoitus/pelaajamäärän kasvattaminen/aloituskynnyksen madaltaminen voisi edes teoriassa toteutua nykyisellä systeemillä. Joka hemmetin kenttäyhtiö tarvitsee selkärangan toiminnan kulujen kattamiseksi, se ei voi olla satunnaispelaajien tuoma GF-tulo. Se on juuri yhtiövastike/pelikausimaksu/hoitovastike jolla saadaan toimintaan se perusrahoitus ja sen maksaa kentän omistajat. Muu tulo on sitten ylimääräistä mitä tulee, sekin tosin pyritään budjetoimaan jollain tarkkuudella.

Nykyinen järjestelmä ajaa nimenomaan siihen suuntaan, kuten monesti aikaisemmin olen sanonut, että satunnaispelaajille jää hyvin vähän pelimahdollisuukisa ellei hanki jostain kausi pelioikeutta. Ei tarvitse monenkaan kentän mennä konkurssiin kun muut jo alkaa sulkemaan vieraspelaamista Nordcenterin tapaan. Kentällä ei vaan ole yhtään tilaa.

Yhdellä kentällä (puhdas ry) kokeiltiin monta vuotta erittäin joustavia pelimaksuvaihtoehtoja (aloituskynnyksen madalataminen, uusien jäsenten houkutteleminen), no se johti siihen että kentän talous meni aivan kuralle. Lähes 1000 jäsenestä enää alle 200 maksoi pelikausimaksun, muut jotain paljon halvempia vaihtoehtoja, seurauksena talous kuralle, toimari irtisanottiin, hallitus jakoi tehtävät jäsenille vapaaehtoistyönä, talkoo porukoita rakennettiin ja lopuksi vielä pyydettiin jäsenistöltä hieman ylimääräistä, jotta kauden laskuista selvittiin. Kyllä siinä aika montaa henkilöä voi vitutt*a, kun tulee sinnekin pelaajia jotka haluavat pelata halvalla sitoutumatta mihinkään kustannuksiin, talkoisiin tms.

Näyttää siltä että tänä vuonna laskivat aikuisen pelikausimaksua 100€:lla edellisestä vuodesta , nostettiin juniori ja seniorimaksuja reippaasti ja ja luovuttiin kaikista muista vaihtoehdoista. Kentän kannalta varmaan ainut järkevä ratkaisu, kun muut eivät vaan toimi, vaikka kuinka niiden perään täällä paljon huudetaan. Katsotaan miten käy. Niin ja kenttä ei ole ihan lähellä suuria asutuskeskuksia vaikka tunnin ajomatkan päässä asuu noin 500.000 ihmistä.